Най-добре е изборите да бъдат на 9 юни 2 в

...
Най-добре е изборите да бъдат на 9 юни 2 в
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Не очакваме конституционна криза, а разум

„ Най-добре е изборите да бъдат на 9 юни 2 в 1. Призоваваме президента да не бави процедурата, с цел да спестим 100 млн. лева и да не разкарваме хората два пъти до урните, тъй като това е съвсем сигурна гаранция за ниска интензивност ".
Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред медии в коридорите на Народното събрание.
Според нея връчването и връщането незабавно на третия мандат от „ ИТН “ е разумно деяние, защото  този парламент е привършен и не може да се сформира болшинство, което да излъчи държавно управление.
" Това, че не го получихме ние също е разумно и естествено, тъй като авансово декларирахме, че не го желаем. Президентът се съобрази с това наше мнение “, уточни Нинова.
Лидерът на Българска социалистическа партия изрази удивление от апела на Бойко Борисов Росен Желязков и Димитър Главчев да не бъдат посочвани за длъжностен министър-председател, защото ГЕРБ са подкрепили конституционните промени, в това число листата с претенденти за длъжностен министър председател.
„ ГЕРБ знаеха, че господин Желязков и господин Главчев са от ГЕРБ и са на тези позиции, които са в този лист, само че гласоподаваха „ за “, в този момент Борисов споделя „ недейте “, само че това е типично за него – заран и вечер да си сменя позицията “, разяснява Нинова.
На въпрос дали е допустимо да се стигне до конституционна рецесия при съставянето на служебния кабинет, тя отговори: „ Тази Конституция и този лист е признат от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. „ Българска социалистическа партия за България “ гласувахме „ срещу “ тези конституционни промени и 100 пъти обяснихме какъв брой са нездравословни и че може да стане проблем. Не чакаме конституционна рецесия, а разсъдък.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР