Най-добрата защита срещу и най-свирепата власт е професионализмът. Това заяви

...
Най-добрата защита срещу и най-свирепата власт е професионализмът. Това заяви
Коментари Харесай

Емил Кошлуков: Нов мандат за мен не е самоцел

Най-добрата отбрана против и най-свирепата власт е професионализмът.

Това съобщи пред генералният шеф на Българската национална телевизия Емил Кошлуков.

" Това е единственото предписание, което за мен е важало постоянно, което споделям и на моите сътрудници. Ако ние съблюдаваме закона тъкмо , в случай че следим да имаме другите гледни точки, справедливи, да можем да представяме и да разграничаваме новините от мненията, т.е. това, което би трябвало да вършим като социална медия, няма политик, който да може да окаже напън ", изясни той.

Кошлуков акцентира, че не му е оказван напън, само че е имало " естествени искания на политици ":

" Това е телевизия и постоянно политиците желаят повече опция за медийна изява и отразяване, постоянно има недоволни, че са по-малко отразени или не участват задоволително, или пък, че не е показана друга позиция. Това е всекидневна работа на всеки общоприет шеф, допускам. Не бих го нарекъл напън, това са естествени искания на политици, които това работят, на тях им трябват медии. И естествена работа на шеф на телевизия, който пък би трябвало да обезпечи работата на нюзрума и на своите сътрудници - умерено, гладко и безпроблемно ".

По думите му огромните партии, които са от 20-30 години в политиката са добре осведомени с разпоредбите на медиите и " съвсем няма проблеми с политици от тези партии ".

Българска национална телевизия постоянно ревизира всяка вест, преди да я пусне , безапелационен беше генералният шеф и изясни:

" Колегите имат опит и знаят и по тази причина ние не бързаме в никакъв случай с информация, която е съмнителна, ревизираме я деликатно. Българска национална телевизия е и единствената телевизия в България, която има механизъм за инспекция на обстоятелствата - един огромен план, в който работим дружно с румънците и с французите. Работим с Франспрес, която е огромна организация, това ни дава опция в допълнение да ревизираме огромна част от информацията, в това число и източниците ".

Той посочи, че с напредването на технологиите се развиват и методите за основаване на дезинформации и подправени видеа:

" Проверява се всичко и представяме на феновете тествана и достоверна информация ".

Ефирната телевизия, каквато я познаваме, ще отмре и Българска национална телевизия е длъжна да се приготви за тази смяна, тъй като другояче рискува да потъне в забвение , съобщи Кошлуков в предаването " РадиоТочка ".

" Мобилното приложение, което имаме за вести, беше доста сваляно, а съгласно точните данни на " Google " за потреблението - има непрекъснат напредък Вярвам, че това е бъдещето на малкия екран. Все повече хора гледат телевизия където желаят и както желаят. Линейната телевизия последователно ще отмре ", посочи той и добави:

" Като социална медия ние сме длъжни да доставяме наличието на нашите фенове по този начин, както им е комфортно на тях. И в случай че те гледат на телефон или на таблет, или на тв приемник, който има времево изместване и могат да връщат стратегии, ние би трябвало да създадем съответните приложения ".

Емил Кошлуков уточни, че сега се създава приложението за телевизия, което ще я направи като НВО и " Нетфликс ":

" Едно огромно приложение за гледане, където ще има категории и библиотеки с филми, архиви, с документалистиката на Българска национална телевизия. Зрителите ни ще могат да си гледат Тодор Колев и Георги Парцалев когато желаят и както желаят, с положително качество. Опитваме се да създадем Българска национална телевизия интернет телевизия, каквато всички други европейски малките екрани се стремят да станат. Може би през септември, октомври ще можем да пуснем и това ".

" Ако моя кандидатура (за нов мандат като общоприет шеф на Българска национална телевизия - б.р.) се появи, би трябвало да бъде вследствие на свършената работа . Ако оценката е добра и сътрудниците в малкия екран считат, че този мандат и това ръководство е било сполучливо, че виждат, че малкия екран се развива, тогава само има смисъл да се кандидатирам. Това не е самоцел ", съобщи Кошлуков.

 

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР