Най-добрата пловдивска състезателка на скок дължина Пламена Миткова от СКЛА

...
Най-добрата пловдивска състезателка на скок дължина Пламена Миткова от СКЛА
Коментари Харесай

Пламена Миткова с най-добър резултат в света за сезона при девойките на турнир “Пловдив“

Най-добрата пловдивска състезателка на скок дължина Пламена Миткова от СКЛА Локомотив Пловдив реализира най-хубав резултат в света за сезона до този миг при девойките до 20 години и втори най-хубав при дамите - 6.58м. на интернационалния шампионат " Пловдив ", който се организира през днешния ден на стадион " Пловдив ".

На обичайният шампионат се организираха общо три дисциплини - скок дължина, троен скок и пастирски скок, а уредник беше СКЛА Ботев Пловдив.

При скок височина Пламена Миткова остана над всички с 6.58м. още от първия си опит.

След тригодишно неявяване от пистата се завърна и Александра Начева от СКЛА Ботев Пловдив. Световната шампионка до 20 години завоюва шампионата на троен скок с 13.09 м.

Димитър Ташев от Михаил Желев - Сливен стана победител в тройния скок при мъжете с 15.46 м.

Любена Чаушева от Тракия Пловдив победи в овчарския скок при дамите с 230 м.

Това беше първият шампионат за годината по лека атлетика в Пловдив, а по календар остават още два през юни и юли.

На шампионата участваха и украински състезатели, които се приготвят в Стара Загора по стратегия от европейската федерация по лека атлетика.

" Турнирът стана годишен с помощта на Община Пловдив. Всяка година общината отпуск средства за шампионата. Има огромен интерес към шампионата. Тази година имахме проблем с навременото финансиране и по тази причина го направихме единствено за скокове. На Алекс Начева това беше първо съревнование от три години. Имаше ужасяващ срещуположен вятър и не можа да направи един по-добър опит, само че като за началото на годината добре и ще забележим какво ще стане по-нататък. Здрава е - това е значимото ", съобщи ръководителят на СКЛА Ботев Пловдив Стойко Цонов пред TrafficNews .

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР