Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова се представи отлично на сингъл

...
Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова се представи отлично на сингъл
Коментари Харесай

При дебюта си на двойки в Шлема: Томова и Кочиарето с успех над 1/4-финалистки от РГ

Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова се показа чудесно на сингъл в тазгодишното издание на Уимбълдън, като макар загубата ѝ против Мария Сакари през вчерашния ден, присъединяване на нашето момиче в ней-старата тенис конкуренция продължава в шампионата по двойки. Българката и партньорката ѝ Елизабета Кочиарето влязоха в схемата като запаси, като за всяка една от тях това е първо присъединяване при тандемите на конкуренция от Големия шлем.

Още при дебюта си обаче българо-италианското дуо показва отличен синхрон и съумя да реализира влиятелен триумф над белгийките Марина Заневска и Кимбърли Цимерман, които преди по-малко от месец бяха част от четвъртфиналната фаза на Ролан Гарос. Оформяйки крайното 6:3 7:6(2), Томова и Кочиарето се класираха за втория стадий на Откритото състезание на Англия, където ги чака конфликт с Кейтлин Крисчън/Панна Удвари или десетите сложени Никол Меличар/Елън Перес.

От самото начало на дуела българката и италианката посочваха положително сработване, което в композиция с отличната игра на мрежата и дребния брой грешки ги води до първи пробив. Все отново фаворитките демонстрираха класата си в ответния гейм и осъществиха мигновен рибрейк, само че нов спад в представянето им докара до трети следващ пробив, който се оказа решителният за изхода на сета.

Втората част протече равностойно, като Заневска и Цимерман бяха първите, които съумяха да се откъснат с брейк в резултата. Това обаче надалеч не обезкуражи тандема Томова/Кочиарето и в седмия гейм двете съумяха да върнат пробива и да възстановят паритета за 4:4. Оттам насетне последваха безапелационни геймове за сервиращите, което предреши развръзката на сета да пристигна в тайбрек. Там българо-италианското дуо откри цялостна доминация през цялото време, с цел да поведе с 6:0 точки, и по този начин напълно скоро доближи до крайния триумф.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР