Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова загуби в четвъртфиналите на турнира

...
Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова загуби в четвъртфиналите на турнира
Коментари Харесай

Виктория Томова отпадна на четвъртфиналите в Търнава

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова загуби в четвъртфиналите на шампионата от веригата на ITF в Търнава, Словакия, откакто отстъпи в два сета на белгийката Греет Минен.

Поставената под №1 Томова загуби с 5:7, 1:6 за час и половина игра и по този начин пропусна опцията да стигне до своя първи полуфинал от началото на сезона.

В първия сет точките за пробив изобилстваха, като двете тенисистки даже завоюваха по един път подаването на съперничката си и по този начин при 5:5 гейма силите продължиха да бъдат изравнени. За страдание, в 12-ия гейм Томова позволи да бъде пробита за повторно, което се оказа съдбовно, защото по този метод Минен затвори първата част със 7:5 в своя изгода.

Вторият сет също не се разви съгласно упованията на българката, която пропусна няколко брейкбола в откриващите геймове, а в това време загуби на два пъти подаването си, което се оказа и решаващо за нейната загуба с 1:6.

Така Виктория Томова завършва присъединяване си в Търнава с 15 точки за международната класация, а в този момент за първата ни ракета при дамите следва пътешестване за Съединени американски щати, където тя ще играе в квалификациите на WTA 1000 шампионата в Маями.

За Греет Минен пък конкуренцията в Търнава продължава с мач на полуфиналите против победителката от конфликта сред французойката Осеан Доден и чехкинята Барбора Палицова.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР