Най-добрата българска фехтовачка Йоана Илиева завърши в топ 16 на

...
Най-добрата българска фехтовачка Йоана Илиева завърши в топ 16 на
Коментари Харесай

Йоана Илиева влезе в топ 16, световната номер 1 спечели Световната купа по сабя в Пловдив

Най-добрата българска фехтовачка Йоана Илиева приключи в топ 16 на самостоятелното съревнование на Световната купа по фехтовка за сабя за дами в зала " Колодрума " в Пловдив. Състезанието завоюва най-хубавата фехтовачка при сабльорките Сара Балзер от Франция. 
Прочетете още
Българката Йоана Илиева, която ще взе участие на Олимпиада в Париж през това лято, стартира доста мощно надпреварата и победи в първия кръг Луис Клайн от Франция с 15:11. След това Йоана записа още по-убедителна победа във втория кръг против италианката Ирене Вечи.

В борба за влизане на четвъртфиналите най-хубавата ни фехтовачка водеше на 9-та в света французойка Каролин Кероли, само че позволи поврат и загуби с 12:15. 

Йоана Илиева е 8-ма в международната класация на сабя и влиза в Олимпиадата абмицирана да се опита да стигне до полуфиналите и за какво да не завоюва и орден. Българката е бронзова медалистка от Световното състезание за дами през предходната година. 

Другата българка в главната скица на Световната Олга Храмова победи 9-та в света Мартина Крискио от Италия с 15:12. Във втория кръг българката загуби от Каролин Кароли с 15:11, която победи и Йоана Илиева на осминафиналите. 

Титлата завоюва международната номер 1 при сабльорките французойка Сара Балзер, който победи във финала с 15:9 седмата в света украинката Олга Кхарлан.

Номер 2 в света Манон Апит от Франция отпадна на осминафиналите, а третата при сабльорките японка Мисаки Емура отпадна на полуфиналите от Олга Кхарлан.

Утре надпреварата приключва с отборните борби, които започват от 9:00ч., а България ще играе против Испания в първия кръг. 

Входът за борбите в зала  " Колодрума " е свободен. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР