“Най-добър до“ показва датата, до която храната запазва качество си.

...
“Най-добър до“ показва датата, до която храната запазва качество си.
Коментари Харесай

Ако правилно прилагаме указанията „Най-добър до“ и „Използвай преди “, може да изхвърляме по-малко храна

“Най-добър до “ демонстрира датата, до която храната резервира качество си. Храната към момента е безвредна за консумация след посочения ден в напътствието „ Най-добър до “ в случай че е  съхранявана, както е написано, и опаковката й не е развалена. Тя просто може да е изгубила своя усет и текстура, по тази причина я проверете на аромат и усет. Датите „ Най-добър до “ се появяват на необятна гама от охладени или замразени сушени артикули като паста, ориз, консервирани и други храни като растително масло, шоколад и други След като дадена храна с дата „ Най-добър до “ бъде отворена към този ден, следвайте всички указания за периода на потреблението й.

 „ Използвай преди “ демонстрира датата, до която храната може да се употребява безвредно. Не използвайте храна след датата обозначена в „ Използвай преди “. Тези обозначения се появяват при бързо развалящи се храни, като прясна риба, прясно мляко,  месо и други За тези храни следвайте инструкциите за предпазване: „ да се съхранява в ледник “ или „ да се съхранява при температура 0 ÷ 4 °C “. В противоположен случай храната ще се скапе по-бързо и би трябвало да се изхвърли. След като дадена храна с дата „ Използвай преди “ бъде отворена, следвайте инструкциите за предпазване и консумация, като имате поради, че храната би трябвало да се употребява преди приключването на дата.

Четете етикетите при извършване на покупки и не купувайте храна,  която няма да може да консумирате до указаната дата в „ Използвай преди “.

На страницата на плана, можете да намерите повече информация.

Последвайте ни и в обществените медии:

Фейсбук:

Instagram:

Проектът „ Помисли преди да изхвърлиш “ се извършва от „ Милива “ ООД и е финансиран от Европейския фонд за районно развиване на Европейски Съюз по предпочитана ос 2 „ Отпадъци “ на Оперативна програма „ Околна среда 2014 – 2020 г “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР