Най-дащни в света са в Люксембург, а нискоквалифициран труд се

...
Най-дащни в света са в Люксембург, а нискоквалифициран труд се
Коментари Харесай

Минималната работна заплата в ЕС – най-ниска в България

„ Най-дащни ” в света са в Люксембург, а нискоквалифициран труд се заплаща най-евтино в Нигерия

Минималната работна заплата в България, колкото и да се повишава през последните месеци и години, към момента е най-ниска на територията на Европейския съюз. Това сочат данни на Picodi, визуализирани графично от. У нас МРЗ е в размер на 315 $, което двойно по-ниско от заплащането в Гърция и с към 30% по-ниско от това в прилежаща Румъния.

Минималните равнища на месечно заплащане на доктрина би следвало да се употребяват да се откри една „ линия ” в заплащането, която да разреши на служащи от всички браншове – даже най-нископлатените, да могат да покриват разноките си по храна и наем на жилище. Това обаче не всеки път е допустимо. Най-общо казано – страните с най-голям стандарт на живот имат най-високи минимални работни заплати. Това се вижда ясно и на картата.

Най-високо минимално заплащане взимат в Люксембург – сума, еквивалентна на 2140 $. Следват Нидерландия (1895 долара), Ирландия (1753 долара), Англия (1705 долара), Германия (1594 долара), Белгия (1509 долара) и Франция (1380 долара). Реално в международен мащаб Люксембург се оказва с най-висока минимална заплата – толкоз, че там тези средства са повече от задоволителни за естествен живот, съвсем без ограничавания.

Под България в Европа, в това число страни отвън Съюза, има единствено 5  страни – Македония (289 долара), Албания (265 долара), Русия (224 долара) Молдова (180 долара) и Украйна (146 долара).
В международен мащаб пък страната ни се подрежда измежду страни от Третия свят по този индикатор, като Боливия, Парагвай, Мексико, Колумбия.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР