Най-дългоочакваният музикален ретро фестивал ще нажежи стадион Юнак в София

...
Най-дългоочакваният музикален ретро фестивал ще нажежи стадион Юнак в София
Коментари Харесай

Ретро фест с 14 емблематични имена от музиката на 90-те разтърсва центъра на София през есента

Най-дългоочакваният музикален ретро фестивал ще нажежи стадион " Юнак ” в София на 6-ти и 7-ми октомври със СПЕЦИАЛНОТО УЧАСТИЕ на звезди като C-Blocк, Technotronic и Hot chocolate! И още доста!

Фестът е целодневен, на сцената ще има актьори през целия ден. Очаквайте митове като Technotronics, Hot Chocolate, Papa Bear, The Real Milli Vanilli, La Bouche, C- Block, Down Low, Nana, както и български обединения - Deep Zone Project, Дует EXPOSE, Румънеца и Енчев и Гумени глави.

Планира се най-голямата декорирана сцена в България и терен от общо от 13 декара, която ще бъде изцяло преобразена в духа на едно от запаметяващите се десетилетия в историята на музиката. Времето на неоновите цветове, дъвките, ролерите, ледените близалки и музикалните касетки ще се възвърне в целия си искра.

Атмосферата ще се добавя от образни резултати, релакс зона с хамаци и барбарони 600 кв.м., 23-метров винен бар, 23-метров бирен бар със 150 типа бира от целия свят, вкусна храна, ВИП зона, атракциони и детска зона с аниматори, които ще се грижат за децата, до момента в който родителите им се любуват на купона.

Билети за феста могат да се вземат от.

Разговаряме с един от вдъхновителите и уредниците на феста Янислав Енчев, който ще ни предложения " зад кулисите на подготовката ”:

Ретро музикален фестивал в София! Звучи ужасно, само че какво да чакаме?

Можем да чакаме нещо в действителност необикновено, непосредствено влизане в света на 90-те. Това е допустимо с помощта на прелестния терен на стадион ‘‘Юнак‘‘, който дава опция за декорирани входни арки, релкас зона с хамаци и барбарони, украса на цялата повърхност в духа на 90-те, винени питейни заведения, бирени питейни заведения с над 150 типа бира и и още доста изненанди. Предвидили сме детска сцена със зона за деца с аниматори и атракциони, която е охраняема и обезопасена и родителите умерено може да оставят децата си, с цел да се насладят оптимално на феста. Ще имаме и ВИП зона в кули на 3 метра от земята. Строим цялостен нов свят.

Как се роди концепцията за фестивала?

Тук са намесени цялостен екип и няколко години. Благодарение на уредниците Лъчезар Влахов, Адриан Рачев, Соня Урумова и моя благосклонност, на една остаряла фантазия просто ѝ пристигна времето.

В последните години има изяви на доста на ретро реализатори, само че не и в мащаба, какъвто ние приготвяме - същински ретро конгрес в София. Подходихме практично - да изберем центъра на София и да се случи след отпускарския сезон, когато децата към този момент потеглят на учебно заведение. Част от таргета са ни точно техните родители.

Колко са значими подобен вид събития за българската музикална сцена?

В България се вършат доста хубави неща, макар че сме дребна страна. Тук към този момент постоянно идват огромни имена, като Хосе Каресас, AC/DC, Мадона, Бионсе, Том Джоунс… Преди 30 години не сме имали такива благоприятни условия. Но промоутърите в България наваксват - постепенно и мъчно е, само че е реалност, че се случва. Българите заслужаваме да получаваме добър артикул, а огромните имена да се разпишат и на наша територия, да влезем на международната карта.

Сложна ли е организацията и кои са най-големите провокации?
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР