Най-дългият въжен мост на Балканите - този на село Лисиците

...
Най-дългият въжен мост на Балканите - този на село Лисиците
Коментари Харесай

Надпревара за ремонт на моста на село Лисиците след репортаж на bTV

Най-дългият въжен мост на Балканите - този на село Лисиците - се боядисва и ремонтира от община Кърджали след репортаж на bTV.

Снимка: bTV

От Движение за права и свободи настояват, че са имали желание да оправят моста преди седмици, а младежката организация на ГЕРБ бе изпратена от премиера да реновира оборудването. Вместо това обаче те разгласиха позиция, в която се споделя, че надали ремонтът на Движение за права и свободи ще е ефикасен.

Снимка: bTV

След всички закачки най-доволни са жителите на селото, които се оплакваха от прогнилите дъски и небоядисвания към този момент 19 години парапет.
Живот на остров: До село Лисиците се стига единствено с лодка Най-големият въжен мост в България не се поддържа, а различен път към селото няма
Мостът е единствената им връзка със света, тъй като черният път е неуместен, а с лодки транспортират хора единствено при незабавни случаи, в случай че е нужна кола за спешна помощ, тъй като тя няма по какъв начин да стигне до селото.

Снимка: bTV

Кметът на Кърджали Хасан Азис увери, че ремонтът е първокласен и към този момент ще има човек, който да поддържа оборудването непрекъснато. Той не изключи опцията да има още веднъж развалени дъски след седмица, тъй като по моста минават тежки животни, само че бе безапелационен, че ще бъдат оправени.

Снимка: bTV

Хората от селото помолиха да има и естествен път. Правили са подписка, само че по този начин и не се е случило нищо, а в този момент се надяват още веднъж да последва реакция и да имат естествен път, по който да може да пристигна най-малко кола за спешна помощ.

Снимка: bTV

Мостът е издигнат през 1974 година До преди този момент хората са прекосявали през язовир Студен бунар единствено с лодки. Хората от село Лисиците не са доста - към 20-ина. Казват, че надали след тях някой ще изиска да живее в откъснатото село.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР