Най-дългият пешеходен висящ мост в света, наречен Мост на националното

...
Най-дългият пешеходен висящ мост в света, наречен Мост на националното
Коментари Харесай

Архитектурно чудо: Унгария откри най-дългия висящ мост в света

Най-дългият пешеходен провесен мост в света, наименуван " Мост на националното единение ", е издигнат в Sátoraljaújhely, Унгария. Тази седмица обектът беше отворен за прилагане. Висящият мост в Sátoraljaújhely, най-новата туристическа атракция сред Szár Hill и Vár Hill, ще предложи на туристите прелестна гледка и напълно нова позиция към града и планините, написа Daily News Hungary.

Дългият 700 метра пешеходен мост е неповторим в своята категория: той свързва два от върховете на планините Земплен в Унгария, като инвестицията в архитектурния шедьовър надвиши 4 милиарда форинта или 10 милиона евро.
 Брюксел отпуска €7 милиона за
Брюксел отпуска €7 милиона за " Дунав мост " 3 - по кое време ще е подготвен

Дължината на моста ще бъде 2 км и ще свързва градовете Русе и Гюргево

Мостът се поддържа от шест стоманени кабела на височина 80 метра. Използваната технология е неповторима в Унгария и с помощта на нея това става най-дългият мост от този тип, издигнат в света. А преживяването на преминаващите се усъвършенства от стъклена пътека в междинната част на моста.

За построяването на окачен мост сред върховете на планините бяха опънати стоманени тросове, върху които се държи цялата структура. Върху носещите въжета са инсталирани окачвания, върху които се реализира крепежът на настилката и парапета. Общото тегло на структурата е към 140 тона.

Новото оборудване съумя да бие върха на 516-метровия португалски мост в геопарка Arouca.
 Любопитната история на най-дългия в света морски мост
Любопитната история на най-дългия в света морски мост

Комбинираният автомобилно-железопътен мост Йоресунд свързва Швеция и Дания
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР