Най-дългата целувка в света трае 58 часа, 35 минути и

...
Най-дългата целувка в света трае 58 часа, 35 минути и
Коментари Харесай

Защо затваряме очи при целувка?

Най-дългата целувка в света трае 58 часа, 35 минути и 58 секунди. Нямаме концепция и не знаем по какъв начин тази двойката съумява да издържи толкоз дълго, само че имаме отговор на различен въпрос. Всеки в даден миг от живота си се е питал: Защо хората се целуват със затворени очи?

1. Помага на мозъкът ни да се концентрира по-добре
Според проучване, извършено от психолози, когато има прекалено много визуализации или разсейващи фактори към нас, нашият мозък все по-трудно се концентрира. Когато очите правят повече работа, останалите ни сетива се притъпяват. В случай, че сме със затворени очи обаче останалите ни чувства се изострят в пъти повече.

2. Усещаш докосването по-силно
Точно както затварянето на очите оказва помощ за уединяване на разсейващата околна реда, то също по този начин разрешава да се изпита цялостното наслаждение от целувката. При спускането на клепачите по време на целувка, преместваме фокуса на мозъка си върху докосването и сетивното усещане на устните.

3. Кара ни да се усещаме по-малко уязвими
Тъй като целуването е едно от най-личните и интимни неща сред двойката, то може да накара вас или вашият сътрудник да се почувствате уязвими. За да се избегне това възприятие и неловкото чувство, можете автоматизирано да пандизите своите очи, малко преди да се наведете за предстоящата целувка.

4. Алтернативата е леко злокобна и идва допълнително
Ако по време на полемика образният контакт е целесъобразен, то при преплитането устни, той настойчиво се заобикаля. От една страна, това ще накара и двама ви да се почувствате неловко. От друга страна, съгласно някои научни доказателства, това може да докара до претоварване на мозъка ви. Също по този начин отворените очи по време на целувка обезвреждат до известна степен възприятията посред ви и интимността.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР