Най-четеният български седмичник - Уикенд излезе днес с провокативна корица

...
Най-четеният български седмичник - Уикенд излезе днес с провокативна корица
Коментари Харесай

Уикенд със скандална първа страница срещу Путин

Най-четеният български седмичник - " Уикенд " излезе през днешния ден с провокативна корица против съветския президент Владимир Путин, който подреди на съветската войска да нахлуе в Украйна и заплаши света с нуклеарно оръжие. Диктаторът е изобразен с прическа и мустаци но Хитлер, а надписът на челната страница на " Уикенд " гласи: " Капутин! "

По този метод най-популярният наш вестник ясно изрази позиция, че остро осъжда военната интервенция против Украйна. Така " Уикенд " се причисли към редица международни медии, които по отговарящ и безапелационен метод посредством първите си страници издигнаха глас " Не на войната! ".



Заигравката с името на Путин и думата " капут " е явна, имайки поради, че " капут " значи, както презерватив, по този начин и презрян, незабележим, пропаднал човек. С сходно значение е и думата на немски - език, който съветският водач владее чудесно, защото е бил резидент на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) в Германска демократична република. А във възклицание думата значи, че някой е изцяло отпаднал, разрушен, погубен или се желае неговият край.

" Уикенд " посвещава на горещата тематика за войната в Украйна 10 страници, като казусът се преглежда от геополитическа, икономическа и културна позиция. Във вестника са поместени и доста аналитични материали за конфликта сред Русия и Запада.
ТЕМА преди 9 минути 8 преди 45 минути 763 преди 50 минути 476
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР