Най-честото усложнение при грипа е пневмонията. И сега я намираме,

...
Най-честото усложнение при грипа е пневмонията. И сега я намираме,
Коментари Харесай

Доц. Кунчев посочи най-честото усложнение при грипа

Най-честото затруднение при грипа е пневмонията. „ И в този момент я намираме, в това число при децата. Тя е доста присъща вирусна пневмония - н а слушалка се хваща по-трудно , само че на рентгенова фотография се обрисува незабавно ”. Това разяснява основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев по.

Една грипна зараза никога няма да разклати здравната система. На избрани места за два-три дни може да има проблем с леглата, там идва функционалността на щабовете, сподели още основният държавен здравен контрольор.

Доц. Кунчев изясни, че възрастовата група с най-висока заболеваемост е от 5 до 19 години , следвана от 0 до 4 година „ Няма възраст, която да не е наранена, всеки може да боледува от грип. Като нужда от болнично лекуване - това са най-много децата ”, посочи експертът.

Доц. Кунчев предизвести, че сме склонни да неглижираме грипа , който обаче е съществено заболяване. „ За 90% от хората той ще премине относително леко . Вниманието ни е ориентирано към 10% - най-много възрастни хора и хронично заболели, за които той може да бъде проблем ”, обясни той.

Доц. Кунчев моли да се заобикалят непотребните контакти и събирането тук-там със скупчване на хора. Носенето на маска, дезинфекцията и спазването на разстояние оказват помощ, посочи той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР