Най-често застоялата стока е на щандовете за плод и зеленчук.

...
Най-често застоялата стока е на щандовете за плод и зеленчук.
Коментари Харесай

Триковете, с които хранителните хипермаркети ни пробутват боклуците си

Най-често застоялата стока е на щандовете за плод и зарзават. Можете а попаднете на изгнили или мухлясали домати, разкапани моркови и тиквички. Тази картина съвсем се е трансформирала в традиция в огромните хранителни вериги. На всичкото от горната страна тази стока се пуска главно на утринни промоции, когато пазарят хората от третата възраст и по този начин дават парите си за некачествени артикули.

 

В последно време най-вече са недоволствата от кухи или изгнили глави кромид лук, които напряко се разтичат и не стават за консумация. Немалки количества от старите картофи пък или са разкапани или цялостни с кълнове, които са рискови за консумация.

 

Другият артикул, на който би трябвало да обърнете съществено внимание при покупката, е киселото мляко, изключително в случай че е на промоция. Често пъти го пускат на промоция, в случай че срокът му изтича на другия ден.

При киселите млека пък търговците ползват трика да залепят етикета с цената върху периода на валидност, с цел да не се види, че е изминал или изтичащ. Според пазарните правила това е изцяло неприемливо, само че е видно, че няма мощ, която да накара хипермаркетите да са правилни с клиентите си.

 

Друг риск за джоба и здравето ви, са пакетираните печива. Не е изключено при отварянето на вакуумираното фолио да попаднете на плесенясал артикул.

Не е изключение да попаднете и на остарели и изгубили усета си десерти. Макар да са наблъскани със стабилизатори, те въпреки всичко постоянно биват продавани на ръба на периода им на валидност.

 

Потребителите оферират търговците да афишират сами нелоялните си практики, както се популяризират. По този метод финансовата загуба и срамът ще ги накарат да се замислят дали ще могат да си разрешат още веднъж подобен тарикатлък.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР