Най-често срещаните цени за ползване на чадъри и шезлонги по

...
Най-често срещаните цени за ползване на чадъри и шезлонги по
Коментари Харесай

Истина е: Чадър за 36 стотинки на родното Черноморие, ето къде!

Най-често срещаните цени за прилагане на чадъри и шезлонги по българските плажове не надвишават 5 лева Това осведомят от Министерството на туризма, като се базират на подписаните контракти за концесии.

В такива граници се движат цените, против които може да се наемат принадлежностите да вземем за пример на плажовете Крапец-север (част 3), къмпинг Добруджа, Каварна (част 3), Моби Дик, Чайка-север, Буните, Офицерски, Варна-централен, Козлука, Несебър-Стар град (обект под закрилата на ЮНЕСКО), Равда-НСА, Поморие-изток, Сарафово, Смокините-север, Аркутино, Бутамята и други.

Има плажове и с по-ниски цени, показват от Министерството на туризма - да вземем за пример Бургас-северен (1,20 лева.), Варна Кабакум–север, част 1(2 лева.), Шкорпиловци-юг (2 лева.) и други

Най–ниската цена за чадър е оповестена на къмпинг Нестинарка - 0.36 лева, за шезлонг - също.

Най-високата пък за чадър е на Перла - 25 лева, като за шезлонг там се заплаща по 10 лева, а цената за пакет от 2 шезлонга и чадър е 30 лева

На някои плажове се оферират комплекти (чадър и два шезлонга) при междинна цена от 25,87 лева, а на други са единствено против храна или питиета. Много постоянно концесионерите и наемателите афишират и пакетни услуги и по този метод понижават сумата за сянка.

На единични плажове има и плажни уреди на по-високи цени като шатри да вземем за пример, само че наемането им е единствено по избор на посетителите.

От 1 юни до 1 юли 2019 година специалисти на Министерството на туризма са създали цялостна инспекция на всички цени за плажни такъми по линиите, с чиито стопани е подписало контракти. В контрактите са посочени оптималните им размери. Концесионерите и наемателите се задължават да не надвишават избраната пределна цена за прилагане на чадър и шезлонг за целия интервал на контракта. Нарушението на тази уговорка е съображение за преустановяване на контракта, прецизират от министерството.

Мобилните групи наблюдават непрестанно това условие да се съблюдава и са безкомпромисни при нарушавания. Постоянно се инспектира и осъществяването на всички останали задължения по договорите – съотношението сред платена и безвъзмездна зона, нужен брой спасители, съществуване на оборудван и настоящ медицински пункт, разчистване на плажа и прочие
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР