Най-често сигнали в зоополицията се подават за проява на жестоко

...
Най-често сигнали в зоополицията се подават за проява на жестоко
Коментари Харесай

За какво най-много се пускат сигнали в зоополицията?

Най-често сигнали в зоополицията се подават за демонстрация на грубо отношение към животните , доминират и случаите на занемареност. Това оповестиха от пресцентъра на Главна дирекция „ Национална полиция “ пред " Фокус ". От ГДНП изнесоха данни, че най-често сигнали се подават за кучета, котки и коне.

Съгласно данните през 2014 година общият брой на записаните закононарушения е 178. През 2018 година броят им е повишен на 349. Това нарастване се дължи не на повишаване броя на случаите на принуждение над животните, а по-скоро отразява по-високата степен на публично доверие към полицията и демонстрира, че жителите по-често подават сигнали за подобен тип закононарушения. Така все по-малко закононарушения по тези сформира остават латентни.

Престъпността по отношение на животните е нищожен дял - 0,37 % от всички регистрирани закононарушения на територията на страната през 2018 година Предоставената информация гласи, че тематиката за активността на зоополицията е забавна, тъй като обществото ни е доста сензитивно към проявата на голословна свирепост , на каквато най-често стават жертва животните и че активността на полицейските чиновници, ангажирани с противодействието на закононарушения против животни, намира все по-широка социална поддръжка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР