Най-често махмурлукът е свързан с главоболие, жажда, гадене и чувство

...
Най-често махмурлукът е свързан с главоболие, жажда, гадене и чувство
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото по време на махмурлук?

Най-често махмурлукът е обвързван с главоболие, жадност, гадене и възприятие на обща уязвимост. Ето какво се случва с тялото в положение на махмурлук:

Махмурлукският синдром е противен за хората, защото етиловият алкохол се трансформира в ацеталдехиди, които тровят човешкото тяло.

В същото време махмурлукът също е индикатор, че тялото работи обикновено и се опълчва на отровите. Например при алкохолизъм на практика няма махмурлук, защото тялото привиква с етанола.

Черният дроб страда при всеки банкет на алкохол. Именно от черния дроб стартира химическата промяна на етиловия алкохол в ацеталдехид. Едва тогава отровата се популяризира в тялото дружно с кръвта.

Поради увеличението на количеството отрови в кръвта, ние усещаме жадност. Тъй като тялото насочва всички сили, с цел да в профил остатъците от токсични субстанции от тялото. Затова е толкоз значимо да пиете повече течности в идващия ден след празненството.

Киселинно-алкалният баланс на организма е нарушен, защото продуктите от преработката на етилов алкохол имат киселинен темперамент.

Чревната микрофлора се утежнява, това предизвика повръщане, диария и неприятен мирис. Заедно с модифицираните артикули, микроелементите и витамините напущат тялото, тъй че в положение на махмурлук е доста значимо да консумирате плодове или витамини в таблетки.

Нервната система е пренапрегната след излагане на ацеталдехид. Сънят е разтревожен и периодически, вероятни са крампи на крайниците.

Между другото, необятно публикуваното възприятие за виновност след събитието също се смята за един от признаците на нарушавания в нервната система, което е краткотрайно, написа Zdrave.to.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР