Най-честите посещения в детската по УНГ в УМБАЛ Царица Йоанна-ИСУЛ“

...
Най-честите посещения в детската по УНГ в УМБАЛ Царица Йоанна-ИСУЛ“
Коментари Харесай

Лекар: Родителите трябва да обръщат внимание на острия катар на горните дихателни пътища при децата

Най-честите визити в детската по УНГ в УМБАЛ " Царица Йоанна-ИСУЛ “ са във връзка на ушните инфекции. Това сподели в утринния блок " Добро утро, България “ на " Фокус “ доктор Милена Миткова – доктор в детското поделение по УНГ на УМБАЛ " Царица Йоанна “-ИСУЛ. " Много постоянно една такава зараза е вследствие от нелекувана хрема. Това, на което аз постоянно приканвам родителите да обръщат внимание е острият катар на горните дихателни пътища, да не се подценяват тези неща, доста постоянно да се промива с физиологичен разтвор нослето. Дори като предварителна защита постоянно би трябвало да се почиства нослето на детето, с цел да се усеща добре и да се профилактира задръжката на тайни “.

" В момента обстановката е допустима в детското УНГ поделение на УМБАЛ " Царица Йоанна – ИСУЛ. Имаме свободни кревати, тъй като изписахме много дечица, които се лекуваха при нас във връзка затруднения на остри вирусни инфекции “, добави доктор Миткова.

" При нас главно попадат деца с гнойни възпаления на предното ухо и синузити. Искам да отбележа, че в нашата клиника, която е единствена за цяла България като естество на активност, т.е. единствената детска ушна клиника за цяла България, попадат извънредно усложнени пациенти. По отношение на синуитите са най-вече случаи, в които се касае за орбитални затруднения, които изискват надлежно по-своевременни грижи, по преценка надлежно и оперативно лекуване. Същото важи и за отитите, които несвоевременно и несъответстващо лекувани в амбулаторните практики, изключително при по-малките дечица под 5-годишна възраст, към този момент се усложняват. “

Наблюдаваме внезапно нарастване на броя на ангините, които протичат по-тежко при дребните деца, описа доктор Миткова.

Като човек, който доста обича работата си, за мен е наслаждение да работя с децата, с техните родители, тъй като те са хората, които са най-притеснени, добави Миткова. " Предизвикателствата са дефицит на личен състав на моменти, огромният поток от пациенти, който изключително в този момент в сезона на вирусните инфекции и на техните затруднения, да не приказваме, че към момента грип А си има в обществото. Големият напор към нашия единствен детски ушен кабинет на моменти е значителен и при съществуването на един доктор доста мъчно и постепенно се случват нещата. “

Най-честите визити са във връзка на ушните инфекции, изясни доктор Миткова. " Много постоянно една такава зараза е следствие от нелекувана хрема. Това, на което аз постоянно приканвам родителите да обръщат внимание е острият катар на горните дихателни пътища, да не се подценяват тези неща, доста постоянно да се промива с физиологичен разтвор нослето. Дори като предварителна защита постоянно би трябвало да се почиства нослето на детето, с цел да се усеща добре и да се профилактира задръжката на тайни “.

При нас се правят и кохлеарни имплантации, надлежно се одобряват деца, които са за проучване на слуха, деца, които са за конфигурация на сложени към този момент кохлеарни импланти, тъй че нашият потенциал не е огромен. " Но отново желая да кажа, че ние сме част от една огромна и бих споделила водеща ушина клиника на " Царица Йоанна-ИСУЛ “ и постоянно, когато се нуждаем от легло, постоянно можем да го настаним в някоя от другите две клиники, когато при тях има такава опция “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР