Най-честата причина да загиват децата е, когато ние родителите и

...
Най-честата причина да загиват децата е, когато ние родителите и
Коментари Харесай

Експерт: Най-честата причина да загиват децата е, когато ние родителите и възрастните ги превозваме

„ Най-честата причина да умират децата е, когато ние родителите и възрастните ги транспортираме. Тази отрицателна статистика продължава и продължава. Нека да не разчитаме единствено на надзор. Нека умишлено да решим, че имаме отговорности към нашите деца и да ги съблюдаваме “, сподели Росен Рапчев, основен специалист в ДА „ Безопасност на придвижването по пътищата “. 

Рапчев прикани да не караме след употреба на алкохол и опиати. По думите му са нужни по-строги ограничения по отношение на опцията за отвод от тест за съществуване на опиати или алкохол. 

Той още веднъж подсети какъв брой значимо е да обезопасяваме детето по време на пътешестване и да се съобразяваме със зимните условия, когато караме. 

„ Трябва да се движим с по-ниска скорост и повече отдалеченост. Не би трябвало да изпреварваме наложително. Няма да избързаме повече, в случай че изпреварваме и се движим по необмислен метод, от това да се движим по разпоредбите. Ще стигнем една минута по-късно, само че няма да имаме никакви проблеми “, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР