Най-чаканият мач в Аржентина между и се завърна ударно след

...
Най-чаканият мач в Аржентина между и се завърна ударно след
Коментари Харесай

Суперкласико се завърна с 4 гола и два червени картона на “Бомбонера”

Най-чаканият мач в Аржентина сред и се завърна стремително след пауза от над 400 дни. Много трагичният конфликт от шампионския поток за купата “” приключи 2:2 на “Бомбонера”. Двата колоса не помниха през 90-те минути за идните си полуфинали в Копа Либертадорес, като търсеха успеха непременно, с цел да си подсигуряват място на финала в конкуренцията. Четири гола, два червени картона, една греда, много остри конфликти, поврат и сериозна дискусия преди почивката бяха част от Суперкласико №253 в историята.

— Boca Jrs. Oficial (desde ) (@BocaJrsOficial) Рамон Абила даде задатък на “синьо-жълтите” в 10-ата минута, само че след аления картон на Кампусано в 58-ата минута, “милионерите” стигнаха до мълниеносен поврат в границите на 180 секунди. Първо резервата Джироти изравни с глава в 74-ата минута, а три по-късно Боре даде преднината на “червено-белите”, откакто също се разписа с глава. Ветеранът Енцо Перес обаче беше изпъден секунди по-късно и двата отбора останаха с 10 души.
Fede Girotti y Rafael Borré, los gritos de gol del Millonario para el 2-2 en La Boca.
— River Plate (@RiverPlate) Опитният Карлос Тевес, който влезе от аварийна пейка, бе в главната за равенството. Бившият национал на Аржентина проби и изведе майсторски Вила, който технично трансферира Армани за 2:2 в 85-ата минута, което се оказа и крайният резултат.

Това бе първото дерби от 22 октомври 2019 година, когато още веднъж на “Бомбонера” Бока надделя с 1:0 Ривър в полуфинал-реванш от Либертадорес, само че “милионерите” се класираха на край, защото имаха преднина от 2:0 след първата среща на “”.
Vestida para la ocasión... Se viene el superclásico número 100 en la Bombonera en la historia de los Boca-River.
— Boca Jrs. Oficial (desde ) (@BocaJrsOficial) Сблъсъкът от група “А” се игра пред празните трибуни в храма на “генуезците”, където все пак почитателите на домакините бяха опънали големи флагове, а от самото начало от колоните се чуваха песни на Ла 12. Двубоят беше юбилеен №100 на " Бомбонера " сред двата гранда на Южна Америка.

Предвид идните първи полуфинали за Копа Либертадорес треньорите и оставиха част от титулярите си да почиват, с цел да бъдат в оптимална форма за конфликтите с бразилските и.
Зарядът на дуела Бока - Ривър постоянно е огромен и това се видя от първите минути, когато Андрада първо избави Бока след удар на Боре в 3-ата минута. Таранът на домакините Абила обаче не сбърка в 10-ата минута, когато засече чудесно центриране на Мас.
Asistencia de Mas y gol de Abila para poner a Boca arriba en el superclásico.
— Boca Jrs. Oficial (desde ) (@BocaJrsOficial)
В 16-ата минута Караскал удари гредата на Бока, а малко по-късно Армани спря “генуезците”, които можеха да удвоят след мощен изстрел на Капалдо.
Гаярдо и всички от Ривър се нахвърлиха върху съдията Рапалини, който в 28-ата минута даде единствено жълт картон на Кампусано. Колумбиецът удари с лакът в лицето сънародника си Караскал, само че изненадващо не бе изпъден.

На почивката Гаярдо заложи на Игнасио Фернандес и Матиас Суарес, с цел да търси поврат. Такъв в действителност пристигна след аления картон на Кампсуано в 58-ата минута. Халфът получи втори жълт картон за удар без топка в главата на Суарес и Ривър натисна още по-смело.
El 1-1 parcial: gran centro de Montiel para el cabezazo goleador de Federico Girotti
— River Plate (@RiverPlate) Шест минути след влизането си на терена Федерико Джироти (74) изравни с глава, а съвсем незабавно по-късно Боре (77) още веднъж прати топката в мрежата на Андраде.
Pase de Nacho y anticipo de Borré para el segundo grito del Millonario.
— River Plate (@RiverPlate) Така Ривър се виждаше още веднъж победител, както постоянно се случва под управлението на Гаярдо, само че следващо остро влизане на Енцо Перес остави и гостите с човек по-малко. Това стана в 80-ата минута, а пет по-късно Тевес, който смени Мауро Сарате, създаде изравнителното попадение, което бе дело на Вила. Равенството остави домакините на върха.

Magistral pase de Carlitos y notable definición de Villa para empatar en superclásico...
— Boca Jrs. Oficial (desde ) (@BocaJrsOficial) Кръг преди края на груповата фаза Бока Хуниорс и Ривър Плейт имат по осем точки, само че “генуезците” са с преимущество от един гол в головата-разлика. Шампионът на Аржентина гостува на, а “милионерите” одобряват на техния стадион, където домакинстват до момента в който “Монументал” е в ремонт.

— Boca Jrs. Oficial (desde ) (@BocaJrsOficial) Регламентът на шампионата праща първия от двете групи на край за купата “Диего Армандо Марадона”. В група " В " е водач с девет точки.
Преди това обаче в Буенос Айрес през седмицата гостуват Сантос и Палмейрас.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР