Най-богатият македонец: България ни е най-близка, Борисов и Заев разрешиха

...
Най-богатият македонец: България ни е най-близка, Борисов и Заев разрешиха
Коментари Харесай

Най-богатият македонец: България ни е най-близка, Борисов и Заев разрешиха десетилетен спор

Най-богатият македонец: България ни е най-близка, Борисов и Заев позволиха десетилетен спор
"За мен България е най-красивата и най-близка като страна и народ от всички страни в региона". Това сподели най-богатият македонски предприемачи Орце Камчев пред локалното издание "Фактор".

Премиерите Бойко Борисов и Зоран Заев имаха куража доста бързо да разрешат изкуственото недоразумение, което имахме в продължение на десетилетия с Договора за другарство, който те подписаха предходната година, споделя Камчев и акцентира: "Това бе основен миг, който ни даде опция да създадем компромис и с Гърция".

"Поради тази причина би трябвало да имаме сполучлив референдум. Ако през днешния ден не решим въпроса, на следващия ден няма да ни бъде и това би трябвало да е ясно на всички... Прекалено доста време загубихме през последните 27 година с исторически нелепости, легенди и митове. Те сътвориха проблеми освен с нашите съседи, само че и със самите нас, вътре в страната ни. Невъзможността да решим разногласието с Гърция ни изхвърли от опцията от дълго време да бъдем част от Европейски Съюз и НАТО. И повярвайте ми, Македония нямаше да бъде в тази обстановка в която се намираме през днешния ден, нито в стопански нито в политически план" /ако не беше пропусната тази опция, бел.ред./, споделя още Камчев. "Поради тази причина доста ясно и на всеослушание ще изразя моята позиция - нито ще имаме по-голям късмет, нито пък сме имали по-храбър водач от премиера Заев. Аз персонално съм "За" контракта с Гърция, както бях и "За" контракта с България. Аз съм европеец и желая Македония да бъде част от тази конструкция. Искам да пребивавам в Македония, която ще бъде по-различна от тази през днешния ден. Искам да бъдем членове на НАТО и ще направя всичко, което зависи от мен. С присъединението към новата общественост, ние ще бъдем длъжни да разсъждаваме и работим по европейски начин", акцентира той. Според най-богатия македонец Орце Камчев, според класацията на "Форбс", България е най-малко с 30-години по-напред от Македония в разнообразни области, в това число земеделие и опазване на здравето. "Погледнете какво има България през днешния ден, която е член на ЕС", приканва още Орце Камчев.

Той акцентира, че "никога не е имал директни бизнес връзки с братовчеда на Никола Груевски Сашо Миялков, до момента в който той е бил върховен служител". "Това подсигурявам и стоя зад думите си. Днес също нямам такива бизнес връзки. Ако някой от неговите компании и деца вземат участие като акционери, аз това нещо не мога да го забраня, тъй като има хиляди акционери. Но в управителните препоръки нямаме такива връзки. Вярно е, че бяхме другари, само че повече не сме. Причините за това са разнообразни от спекулациите, само че това остава посред ни", споделя в умозаключение Орце Камчев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР