Най-богатият човек в Украйна заяви, че планира да съди Русия

...
Най-богатият човек в Украйна заяви, че планира да съди Русия
Коментари Харесай

Ринат Ахметов ще съди Русия заради Азовстал

Най-богатият човек в Украйна съобщи, че възнамерява да съди Русия за загуби от 17 до 20 милиарда $, породени от бомбардировките на стоманодобивните фабрики, които той има в разрушения град Мариупол, предава Ройтерс.

претърпя тежки вреди от съветските бомбардировки и обстрели, откакто заводът се трансформира в последния бастион на защитата в южния пристанищен град. Другият металургичен комбинат " Илич " , още веднъж благосъстоятелност на Ахметов, също беше съществено развален по време на съветския обстрел на Мариупол.

" Ние несъмнено ще съдим Русия и ще желаяме подобаваща отплата за всички загуби и изгубения бизнес ", сподели Ринат Ахметов, който има най-големия украински производител на стомана " Метинвест " , пред украинския новинарски портал mrpl.city в изявление.

Запитан какъв брой пари е изгубил " Метинвест " поради вредите, понесени от " Азовстал " и " Илич ", той отговори: " Разходите за замяна... заради съветската експанзия са от 17 до 20 милиарда $ . Окончателната сума ще бъде избрана в правосъден развой против Русия. "

Милиардерът Ахметов към този момент е виждал по какъв начин неговата бизнес империя беше разрушена в борбите за Източна Украйна преди осем години, откакто проруските сепаратисти превзеха елементи от територия там.

След нахлуването на Русия на 24 февруари, " Метинвест " разгласи, че не може да извърши своите контракти за доставка. Ахметов сподели, че е останал в Украйна от началото на войната с Русия и добави: " Ние имаме вяра в нашата страна и имаме вяра в нашата победа ".
 Руската войска стартира да разминира
Руската войска стартира да разминира " Азовстал "

След като и последните украински бойци се предадоха
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР