Най-богатият човек в Украйна заведе дело срещу Русия в Европейския

...
Най-богатият човек в Украйна заведе дело срещу Русия в Европейския
Коментари Харесай

Най-богатият човек в Украйна заведе дело срещу Русия

Най-богатият човек в Украйна заведе дело против Русия в Европейския съд по правата на индивида, в което желае да му се изплатят обезщетения, както твърди, за загубите на стойност милиарди долари, които бизнесът му е понесъл от началото на съветската инвазия, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

Ринат Ахметов, притежателят на стоманодобивния цех " Азовстал " в Мариупол, където украински бойци в продължение на седмици устояваха на съветските бомбардировки, заведе дело против Русия в Европейския съд по правата на индивида " за тежки нарушавания на правата му на благосъстоятелност ", сподели холдинговата му компания " Систъм кепитъл мениджмънт " (Ес Си Ем).

Компанията добави, че Ахметов също по този начин желае от съда да наложи правосъдно предписание, което да " попречи на Русия да продължава да блокира, плячкосва, пренасочва и унищожава зърно и стомана ", създадени от неговите компании. " Злото не трябва да остава безнаказано.

Престъпленията на Русия против Украйна и нашия народ са шокиращи и отговорните за тях би трябвало да бъдат подведени под отговорност ", съобщи Ахметов, представен от Ес Си Ем. " Плячкосването на украинските артикули, предопределени за експорт, в това число на зърното и стоманата, към този момент докара до по-високи цени и до умиращи от апетит хора по целия свят. Тези безчовечен дейности би трябвало да бъдат спрени и Русия би трябвало да заплати цялостната цена ", добави той.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, запитан за делото, отговори, че Русия към този момент не е под юрисдикцията на Европейския съд по правата на индивида. Ние излязохме от съда и по тази причина отговорът на този въпрос е явен, сподели той. Русия отхвърля украинските обвинявания, че краде от териториите, които е окупирала по време на наричаната от нея специфична военна интервенция в Украйна.

По информация на списание " Форбс " чистото положение на Ахметов е било на стойност 15,4 милиарда $ през 2013 година. Оттогава неговата бизнес империя пострада от съветската инвазия и от продължаващите от години сражения в източната част на Украйна, които започнаха, когато подкрепяните от Русия сепаратисти превзеха територии там през 2014 година.

Миналия месец Ахметов сподели, че неговата компания " Метинвест ", най-големият производител на стомана в Украйна, е понесла загуби на стойност сред 17 и 20 милиарда $ поради съветския обстрел на нейните фабрики в Мариупол. Окончателният размер на загубите ще бъде избран от правосъдния развой, съобщи той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР