Най-богатият човек в света, създателят и изпълнителен директор на Амазон

...
Най-богатият човек в света, създателят и изпълнителен директор на Амазон
Коментари Харесай

Най-богатият човек Джеф Безос е дарил по-малко от 1% за благотворителност

Най-богатият човек в света, основателят и изпълнителен шеф на Амазон Джеф Безос е дал за щедрост доста дребна част от положението си, което се прави оценка на 160 милиарда $, написа вестник „ Ню Йорк поуст “, като цитира данни на федералното държавно управление на Съединени американски щати.
 
Въпреки че 55-годишният Безос наскоро разгласи, че ще подари 2 милиарда за благотворителни начинания, се оказва, че през годините той и някогашната му брачна половинка са дарили малко повече от 145 милиона $ , или 0.906% /по-малко от 1%/ от положението си, т.е на всеки 100 000 $ са дарявали по 90.06 $.

 
За съвсем две десетилетия, основателят на Амазон няколко пъти е дарявал средства на фамилната си фондация , учредена от родителите му в щата Вашингтон през септември 2000 година, като до 2017 година милиардерът й е отпуснал към 6 милиона $.
 
Безос прави първото си подаяние през 2011 година, когато положението му към този момент се прави оценка на 18 милиарда $ . Тогава той трансферира на фамилната фондация 940 500 $ в акции от Амазон, сочат федерални документи.

 
През годините даренията на Безос възлизат на общо 146 милиона $ – много по-малко, в сравнение с други богати филантропи.-->
 
Най-щедри са създателят на Майкрософт Бил Гейтс и брачната половинка му, които са дарили 35.8 милиарда $ за обучение, опазване на здравето и обществени планове.

 
Миналата година Блумбърг, чието чисто положение се прави оценка на 46.3 милиарда е дарил 1.8 милиарда $ на университета Джон Хопкингс, а през годините даренията възлизат на повече от 6 милиарда или съвсем 13% от чистото положение.
 
Основателят на Facebook Марк Зукърбърг, чието положение е към 54 милиарда, разгласи, че ще подари 99% от дяловете си в обществената мрежа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР