Най-богатият човек на света Джеф Безос обяви, че ще излезе

Най-богатият човек на света Джеф Безос обяви, че ще излезе ...

Джеф Безос излита в Космоса с апарат на Blue Origin на 20 юли


Най-богатият човек на света Джеф Безос обяви, че ще излезе в Космоса, когато неговата компания за космически полети Blue Origin стартира първата си мисия за превоз на пътници следващия месец, съобщава Bloomberg.Още по темата

Милиардерът, който планира да пътува в космоса заедно с брат си Марк, обяви това в публикация в Instagram в понеделник. Полетът е предвиден за 20 юли, малко след като Безос официално се оттегли от поста главен изпълнителен директор в Amazon.com Inc.

„Откакто бях на пет години, мечтаех да пътувам в Космоса“, споделя Безос в Instagram. „На 20 юли ще предприема това пътуване с брат си. Най-голямото приключение с моя най-добър приятел", изтъква предприемачът.

Blue Origin е един от лидерите в сегмента за космически туризъм наред със Space Exploration Technologies Corp. на Илон Мъск и Virgin Galactic Holdings Inc. на Ричард Брансън.

Blue Origin продава на търг едно място в своята ракета New Shepard за полета на 20 юли, 11-минутно пътуване до суборбиталното пространство, като апаратът ще достигне надморска височина от около 100 километра, т.е. нивото на термосферата. Това е единственото място, което може да бъде закупено за полета, като приходите от продажбата ще отидат за фондацията на Blue Origin „Клубът за бъдещето“, която подкрепя и популяризира математическото и техническо образование.Снимка:Blue Origin

По-рано от компанията заявиха, че клиентите ще бъдат ангажирани с полета в рамките на четири дена, като в три от тях ще трябва да преминат обучение на стартовата площадка на Blue Origin в Тексас.

Безос планира да прехвърли ръководството на Amazon на Анди Джаси на 5 юли.Джаси, който сега ръководи отдела за изчислителни облаци на Amazon Web Services, бе избран за следващия изпълнителен директор на компанията през февруари. Безос, който основа най-големия онлайн търговец на дребно през 1994 г., ще стане изпълнителен председател и ще се фокусира върху нови проекти и инициативи.

Източник: investor.bg