Най-богатият човек на планетата обвини издателя на водещ американски таблоид

...
Най-богатият човек на планетата обвини издателя на водещ американски таблоид
Коментари Харесай

Безос: Изнудван съм от американски таблоид

Най-богатият човек на планетата упрекна издателя на водещ американски таблоид в " изнудване и шантаж " и излезе с доктрина за интернационална конспирация против него, в която са забъркани Белият дом, интимни фотоси и любовни известия , написа " Ню Йорк таймс ".

Джеф Безос, създателят на " Амазон " и притежател на вестник " Вашингтон пост ", насочи обвиняванията към компанията American Media Inc., която стои зад таблоида The National Enquirer. Безос афишира обществено за " шантажа и изнудването " в дълго известие, оповестено на онлайн платформата Medium.

През предишния месец The National Enquirer разгласява разобличаваща информация за извънбрачна спекулация на Безос с Лорин Санчес , някогашна водеща на предаване на " Фокс ".

Съобщението на Безос е със заглавие " Не, благодаря господин Пикър ". Дейвид Пикър е началник на компанията.

Милиардерът упреква American Media в закани да разгласява фотоси на Безос, в това число и " селфи под колана " , в случай че не удостовери обществено, че материалът на таблоидa за аферата му не е политически стимулиран.

" Добре, това притегли вниманието ми. Но не и по метода, по който те се надяваха ", написа Безос.

През предишния месец Безос и брачната половинка му Маккензи оповестиха , че се развеждат след 25 години брак. Ден по-късно таблоидът отдели 11 страници за история, обвързвана с аферата на Безос със Санчес. Таблоидът я дефинира като " най-голямото следствие в историята на Enquirer ".

Шефовете на софтуерни компании нормално не се отразяват от изданието. След публикуването на историята се появиха спекулации в медийните кръгове във Вашингтон и Ню Йорк, че агресивното отразяване на Безос от таблоида е обвързвано с околните контакти на Пикър с Белия дом . За съюза сред Пикър и Доналд Тръмп стана ясно през предходната година към свадите с заплащането на пари от страна на американския водач за мълчанието на дами, с които е имал интимна връзка.

Тръмп и Пикър са дългогодишни другари, само че през последните месеци връзките са охладнели, откакто управлението на American Media сключило съглашение с прокуратурата за инспекция на ролята на компанията в заплащането на пари за мълчанието на дами по време на президентската акция през 2016 година Пикър и сътрудниците му помогнали за организирането на съглашения с две дами, с които Тръмп е имал връзка. Става въпрос за някогашния модел на " Плейбой " Карън Макдугъл и Сторми Даниълс.

След материала на таблоида Безос стартира свое следствие за определяне на претекстовете и по какъв начин изданието се е сдобило със известия до Санчес.

Основателят на " Амазон ", който има в сметката си 136 милиарда $, се закани да не пести старания в битката против издателя на таблоида.

Вместо да капитулирам пред изнудването и шантажа, аз взех решение да обявявам това, което те ми пратиха. Ако в моята позиция не мога да се опълчва на този жанр изнудване, по какъв начин ще могат да го създадат елементарните хора, написа милиардерът.

Те ми споделиха, че още мои есемеси и фотоси, които те имат, ще бъдат оповестени, в случай че не спра следствието, добави Безос.

Той отбелязва, че отразяването на убийството на саудитския публицист Джамал Кашоги от вестник " Вашингтон пост " е няпопулярно измежду някои среди.

За следствието Безос е наел частният следовател Гевин де Бекър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР