Най-богатият български депутат Делян Пеевски прекарва по-голямата част от работното

...
Най-богатият български депутат Делян Пеевски прекарва по-голямата част от работното
Коментари Харесай

Биволъ: Депутатът Делян Пеевски прекарва работното си време в Дубай

Най-богатият български народен представител Делян Пеевски прекарва по-голямата част от работното си време в Дубай, сочат полетни данни за последните три години, до които уеб сайтът " Биволъ " е получил достъп. Броят на пътуванията и интервалите, прекарвани от народния представител отвън страната, повдигат подозрения дали Пеевски действително живее в България по смисъла на изборния закон и има ли право да се кандидатира за европейските избори, питат проверяващите публицисти.
Става ясно, че лицето Делян Славчев Пеевски (РЕЕVSКI DЕLYАN SLАVСНЕV), родено на 27.07.1980 година, попада с два паспорта в полетните листи на самолетната компания Emirates Airlines (EK). Те са с номера 382 843774 и 383 862880. Българските жители имат по един паспорт, само че в качеството си на народен представител, Пеевски има право и на дипломатически документ.
Става ясно, че Делян Пеевски постоянно се записал за един и същи полет и с двата си паспорта. В листата, с който разполагат от " Биволъ ", тези полети са маркирани със синьо. Друга забавна процедура е да се резервират полети в един и същи ден до разнообразни летища или полети в няколко следващи дни, като не е ясно на кой тъкмо полет е употребен билета и дали въобще е употребен. В листата такива резервации са маркирани в алено.
Пеевски летял най-вече през Виена, по-рядко от Милано. Депутатът е осъществил полети и от Цюрих и Лондон. Прави усещане, че през 2018 година Пеевски няма противоположни полети от Дубай с Emirates, само че е допустимо да е употребявал и друга самолетна компания.
От проверяващия уебсайт означават също по този начин, че Пеевски е летял най-вече в работните дни на Народното събрание, където не се явява на работа, само че отсъствията му са по уважителни аргументи. Така депутатът получава и заплата. Не излиза наяве за какво пътуванията до Дубай са таман " уважителна причина ".
Припомня се също по този начин, че на 18.04.2016 година министър председателят Бойко Борисов в свое присъединяване в телевизия bTV декларира: „ Пеевски си отиде, Пеевски напуща страната ”. На процедура обаче той остана народен представител в Народното събрание. В същото време той има и защита от НСО.
" През последните шест месеца в качеството си на народен представител от 44-то Народното събрание на Република България, Пеевски не е участвал на нито едно пленарно съвещание на Народното събрание ", акцентират във импортираната си тъжба до ЦИК от Гражданско придвижване " БОЕЦ ". От сдружението желаят ЦИК да извърши служебна инспекция какъв брой време е обитавал в страната Пеевски, като за задачата изискват информация от Министерство на вътрешните работи и НСО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР