Най-богатите хора в света се разделиха с около 511 млрд.

...
Най-богатите хора в света се разделиха с около 511 млрд.
Коментари Харесай

Най-богатите в света загубиха 511 млрд. долара през 2018 г.

Най-богатите хора в света се разделиха с към 511 милиарда $ през отиващата с 2018 година. Индексът на организация Блумбърг на 500-те световни милиардера (Bloomberg Billionaires Index) се намали в края на миналата седмица до общо 4,7 трилиона щатски $ от равнища над 5,25 трлн. $ в самото начало на годината и откакто към края на януари този показател даже набъбна за малко до рекордните 5,6 трлн. $, заяви БНР. Това съставлява едвам второто намаляване на Bloomberg Billionaires Index на годишна база от дебюта на показателя през 2012-а година.
Блумбърг отбелязва, че най-богатите хора в света евентуално са траяли да губят съществени по мярка средства и по време на търговията на Бъдни вечер (24-ти декември), когато и трите съществени фондови показателя на Уолстрийт се сринаха с нови над 2%, отбелязвайки най-слабата в историята предколедна търговия. Този срив беше реалност, откакто през миналата седмица те изгубиха над 7% от цената си, отбелязвайки по този метод най-драматичен седмичен спад от повече от седем години насам и една от най-катастрофалните седмици след международната финансова рецесия през 2008-а година.
Основателят на Amazon.com - Джеф Безос, чието благосъстояние обаче съумя да означи най-силен растеж на през 2018-а година, също трябваше да преживее интервал на съществени възходи и падения. През септември неговото благосъстояние доближи 168 милиарда $, или с цели 69 милиарда $ над равнището година по-рано. В следствие обаче благосъстоянието на Джеф Безос се срина с 53 милиарда $, достигайки 115 милиарда $ към края на 2018-а година. Но все пак той завършва годината по-богат, защото акциите на Amazon към момента се търгуват с близо 15% над техните равнища от края на предходната година.
Отминаващата година беше доста по-лоша за притежателя на Фейсбук - Марк Зукърбърг, като той загуби над 23 милиарда $ от свето благосъстояние от януари насам въз основа на акциите на водещата обществена интернет медия, които се обезцениха с към 29% в границите на 2018-а година
Блумбърг означи, че освен американските топ милиардери са понесли съществени загуби през отминаващата година.
128-те милиардери в Азия изгубиха през 2018-а година общо 144 милиарда $. Тримата най-големи губещи азиатски милиардери бяха от Китай, отпред със притежателя на конгломерата Wanda Group - Уанг Джианлин, който се раздели през последните 12 месеца с 11,1 милиарда $ от своето благосъстояние. Според показателя на Блумбърг в азиатския район е имало 39 нови милиардери - най-малко за елементи от отминаваща година.
Най-богатият човек в Саудитска Арабия, принц Ал-Уалид бин Талал, именуван саудитският Уорън Бъфет, който беше арестуван през късната есен на предходната година като част от интервенция за хипотетично унищожаване на корупцията измежду ръководещото в кралството семейство, пък загуби в границите на 2018-а година 3,4 милиарда $ от своето благосъстояние. Според Bloomberg Billionaires Index чистата стойност на неговото благосъстояние се е свила с цели 60% от пика, доближат през 2014-а година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР