Най-богата страна в Европа и в света регистрира най-големия спад

...
Най-богата страна в Европа и в света регистрира най-големия спад
Коментари Харесай

Цените на жилищата в най-богатата страна в Европа и света паднаха с близо 14% за година

Най-богата страна в Европа и в света записва най-големия спад на цените на жилищата в ерозоната през третото тримесечие на предходната година. Тенденцията за спад на цените се вижда в огромна част от страните в еврозоната, съгласно публични данни.

Десет от 20-те държави-членки на еврозоната означиха годишен спад на цените на жилищата през третото тримесечие на 2023 година съгласно данни на статистическата работа на Европейския съюз Евростат. Това понижава общите цени на жилищата в еврозоната с 2,1% през третото тримесечие на 2023 година, отбелязвайки продължаващ спад през последните две тримесечия. Люксембург води класацията по спад на цените на жилищата.
 Още разтърсвания за стопанска система №1 в Европа: Цените на жилищата се сринаха с над 10%
Още разтърсвания за стопанска система №1 в Европа: Цените на жилищата се сринаха с над 10%

Изминалото тримесечие е четвъртото следващо тримесечие, в което се регистрира спад

Там цените на парцелите са се намалили с 6,3% през третото тримесечие спрямо второто тримесечие. И във Финландия обстановката е сходна - страната е очевидец на спад от 2,7%, а Германия с 1,4% на цените на жилищата за същия интервал.

И въпреки всичко, в случай че погледнем данните години обратно - цените на жилищата са се утроили и удвоили в страните от Европейски Съюз за интервала сред 2010 година и третото тримесечие на 2023 година, Те са в пъти по-високи в Естония (+210%) и повече от два пъти по-високи в Унгария (+185%), Литва (+158%), Латвия (+141%), Австрия (+123%), Чехия (+122%) и Люксембург (+107) %).
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР