Най-близко до епидемичната ситуация в Смолян са Пловдив и Пазарджик,

...
Най-близко до епидемичната ситуация в Смолян са Пловдив и Пазарджик,
Коментари Харесай

Грипната обстановка у нас: Пловдив и Пазарджик са най-близо до епидемия

Най-близко до епидемиологичната обстановка в Смолян са Пловдив и Пазарджик, оживление има и в Габрово и във връзка с грип, и във връзка с коронавирус, изясни основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев пред Би Ти Ви.
Според него до другата седмица ще бъде оповестена грипна зараза.
" Много бързо се трансформират нещата. Много бързо се подвига заболеваемостта, след това бързо спада. Фактът, че стартира от Смолян е доста чудноват, тъй като там има чист въздух, няма и концентриране на популацията ", сподели Кунчев.
Няколко години Габрово е измежду първите градове, обявяващи зараза, изясни той.
Според него може да не бъде оповестена национална грипна зараза, тъй като 2/3 от областите би трябвало да са в това състояние. Кунчев напомни, че носенето на маски е целесъобразно, а в лечебните заведения би трябвало да е наложително.
Много хора ще го изкарат на крайници, изясни здравният контрольор. По думите му изнемощялост, болки по мускули, стави, температура са признаците на грипа. За един два час се развива клиничната картина, сподели Кунчев. Той изясни, че, в случай че до 4-5 дни няма усъвършенстване, би трябвало обзор при експерт.
COVID-19 продължава да циркулира, по 100-150 дневно се разболяват, само че в идващите 2-3 седмици той ще бъде изтикан встрани и водещ ще остане грипа.
Кунчев изясни, че не са доста хората, които се имунизират с приспособени ваксини. Той предложи на хората в рисковите възрасти и със болести, да се ваксинират.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР