Най-близката до Слънцето планета Меркурий дълго време не привличаше вниманието

...
Най-близката до Слънцето планета Меркурий дълго време не привличаше вниманието
Коментари Харесай

Откриха на Меркурий изкуствена планина, има ли там разумен живот?

Най-близката до Слънцето планета Меркурий дълго време не привличаше вниманието на уфолозите, тъй като се смяташе, че на нея сигурно не може да има живот, още повече - рационален. Но в този момент даденото небесно тяло на нашата слънчева система все по-често стартира да попада в полезрението на самостоятелните откриватели на космоса, написа Езорейтер.
И даже не тъй като сега Меркурий засилено се учи от експертите на НАСА или европейската галактическа организация, просто отношението към тази планета стартира да се трансформира. И до момента в който някои загадки на Меркурий не дават покой на учените, да вземем за пример, от кое място идва атмосферата, която поради слабата гравитация съвсем незабавно изчезва - природата на произхода на дългия (23 000 километра) галактически водороден шлейф, и по този начин нататък, то уфолозите с лекост изясняват това с съществуването на цивилизация на планетата.

Потвърждение на догадките на (засега това са единствено догатки, още по-неубедителни за цивилизацията на Марс) виртуалните археолози, да вземем за пример, Скот Уоринг, напоследък са фотоси, изпратени от галактическия уред Messenger, на които с удивителна честота започнаха да се намират следи от меркурианци. Първоначално тайландският откривател е разкрил на Меркурий кула (или на пришълци, или на туземци на планетата), а по-късно и скулптура на молещ се хуманоид, а при започване на годината на вниманието на уфолозите бе показана и изкуствено основана планина.

Уоринг споделя, че тази планина просто не може да бъде основана от природата, която " не търпи " правоъгълни постройки. А в случай че се загледате в аномалията на Меркурий, то на върха ѝ ще се видят дупки с правоъгълни ъгли. Откъде са се взели те?

За страдание, както считат самостоятелните откриватели на космоса, всичките свои съществени секрети Меркурий крие от другата и страна, която не се вижда от Земята и по тази причина не е и изучена. Сред астрономите фенове има и поддръжници на по този начин наричаната доктрина за всеобщия рационален живот във Вселената, съгласно която, всичките планети, а даже и звездите, са обитаеми. Друга е работата, че всяка форма на живот се развива на тях според от локалните условия.
Естествено, за биологичен живот, сходен на нашия, са нужни приблизителни на земните условия, заради което учените търсят наши събратя по разсъдък единствено на екзопланетите, само че на Меркурий може да има напълно друга по своята същина цивилизация. И все пак, тя може да влияе на физическата среда, оставяйки следи, да кажем, във тип на изкуствена правоъгълна планина, която не е присъща за природата.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР