Най-бързо развиващото се село по механичен прираст - Марково, което

...
Най-бързо развиващото се село по механичен прираст - Марково, което
Коментари Харесай

Община Родопи и село Марково настигат София по разрешения за строеж

Най-бързо разрастващото се село по машинален приръст - Марково, което изкачи община Родопи на второ място по издадени разрешителни за градеж за 2021 година след София град,

е финалист за XII-то издание на годишните награди LUXURY Property AWARDS 2022.

Церемонията ще се състои на 7 октомври 2022 година в 5-звездния хотел Санкт Петербург в Пловдив, оповестяват уредниците от ВИП Комюникейшън.

Каква е тайната за сполучливо ръководство на малко обитаемо място, с цел да стане привлекателно за стотици, даже хиляди нови поданици?

Само за последните две години популацията на пловдивското село Марково е повишено с 1300 души, като съгласно кмета Десислава Терзиева непрекъснато живеещите са към този момент над 5000 души, а доста от тях не са и регистрирани. Официалната статистика показва, че с непрекъсната регистрация са към 2700 души, а с сегашна адресна регистрация - над 3300.

" С началото на пандемията и въвеждането на ограничаващите ограничения единствено за две седмици през кметството минаха към 900 души, с цел да се записват. Това спомогна доста от хората да се записват действително там, където живеят ", добавя Терзиева, която е кмет от 2019 година, а от 2020 година е определена за зам.-председател на непрекъснатата комисия по локално самоуправление, икономическа политика и туризъм на Националното съдружие на общините в България (НСОРБ).
 

През годините кметът на Марково сподели новаторски практики на ръководство с включване на противоположна връзка от жителите на селото за работа върху проблемите им и въпросите , които пораждат в всекидневието им.

Разработени са и внедрени водещи практики по даване на услуги за жителите на селото с устременост и схващане на проблемите им.

За благоустройството на селото са направени поправки на детските площадки, на учебното заведение и на младежкия клуб, възобновяване на инфраструктурата в селото, възобновяване на параклиса Свети Тодор. Над Марково, на връх Калоян, се извисява и 24 метров стълб с националния байрак, а светещият кръст е като ориентир за това къде е Марково.

Всичко това е основано от хората от Марково, които работят в екип с кмета Терзиева. Тайната - общественост с идея!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР