Най-бързо обаче това се случва в Нова Зеландия, сочи проучванеОптичните

...
Най-бързо обаче това се случва в Нова Зеландия, сочи проучванеОптичните
Коментари Харесай

Япония води в проникването на оптика до домовете

Най-бързо обаче това се случва в Нова Зеландия, сочи изследване

Оптичните интернет връзки са проникнали най-широко в Япония (снимка: CCO Public Domain)

Нов отчет на анализаторската компания IDC прави оценка степента на нахлуване на оптичните технологии за достъп до интернет в потребителския сегмент. На базата на събраните данни анализаторите са изготвили ранглиста на водещите страни по този индикатор.

Лидер по навлизане на оптични технологии измежду потребителите е Япония с индикатор 45%. Класацията регистрира и темпа на прекосяване към оптични връзки, където водачът е различен.

Нова Зеландия е на второ място по навлизане на оптиката за интернет, на доста дребна отдалеченост от Япония – с 44%, което е два пъти по-голям индикатор от междинния за света. Страната обаче е водач по темпове на нахлуване на оптичните връзки.

Япония и Нова Зеландия за водачи в оптичния интернет (източник: IDC)

В миналогодишния показател Нова Зеландия имаше индикатор от 33% на навлизане на оптиката в потребителския сегмент, което съпоставено със сегашните 44% свидетелства за бързия ритъм на прехода – с 11%.

Челната петица допълват Швеция, Франция и Англия с индикатори за навлизане на оптиката надлежно 39%, 23% и 21%. Следват Съединени американски щати с 14%, Австралия и Южна Корея с по 10%.

В международен мащаб усредненият % на навлизане на оптичните технологии за интернет достъп в потребителския сегмент е 22%, сочи още анализът на IDC.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР