Най-актуалната квалификация при подбор на персонал за наемане е доколко

...
Най-актуалната квалификация при подбор на персонал за наемане е доколко
Коментари Харесай

Опит с ChatGPT е най-новото предимство при наемане на работа

Най-актуалната подготовка при асортимент на личен състав за наемане е до каква степен претендентът умее да работи с чатбот, оповестява CNBC.

Според скорошно изследване на кариерния уебсайт Resume Builder, ChatGPT е целта, желан от фирмите при наемане на нови чиновници.

Чатботът бързо навлезе в компании като Microsoft и Slack, които го включват в своите артикули или го употребяват за по-ефективно осъществяване на задачите.

При оценката на претендентите за наемане 90% от бизнес водачите в Съединени американски щати настояват, че опитът с ChatGPT е преимущество за търсещите работа, демонстрира изследване измежду 1000 шефове в компании.

Близо половината (49%) от фирмите към този момент употребяват ChatGPT, основно за писане на код, основаване на наличие, правене на резюмета на срещи или вътрешни документи и подкрепяне на поддръжката на клиенти, открива Resume Builder.

ChatGPT " не се разграничава " от други търсени механически умения като шифроване или потребление на Microsoft Excel, споделя Андрю Хигаши, основен изпълнителен шеф на ChangeEngine, компания за разработка на програмен продукт в Сан Франциско.

" Кандидатите, които са осведомени с най-новите софтуерни принадлежности, в това число ChatGPT и се усещат удобно с тях, постоянно ще имат конкурентно преимущество на пазара на труда ", изяснява Хигаши.

Тъй като изкуственият разсъдък става все по-интегриран в разнообразни промишлености, в това число търговията на дребно и маркетинга, уменията за работа с изкуствен интелект, прибавя той, ще бъдат " в действителност значими за търсещите работа ".

Кои промишлености наемат чиновници с опит в ChatGPT

Споменаването на ChatGPT бързо си проправя път в обявите за работа.

В ZipRecruiter в стотици описания на свободни позиции се загатва " ChatGPT " - половината от тези разгласи са за механически инженерни позиции в региона на изкуствения разсъдък, а другата половина са за позиции в региона на маркетинга, копирайтинга и обществените медии, споделя Иън Сийгъл, основен изпълнителен шеф на ZipRecruiter.

Възходът на генеративните принадлежности за изкуствен интелект провокира нараснало търсене на инженери, които ги тестват и основават управления за потребителя, с цел да подобрят отговорите на чатботовете, оповестява Business Insider.

Някои от тези работни позиции, за които не се изисква инженерно обучение или опит в програмирането, могат да доближат до 335 000 $ годишно заплащане.

Според описанията на длъжностите в ZipRecruiter мениджърите по наемане на личен състав търсят хора, които са подготвени " да се учат и приспособяват към нови технологии, като ChatGPT " и " първи да опитват и схващат нови способи за постигане до общностите ", употребявайки приложения като TikTok, Web3 и ChatGPT.

Въпреки че ChatGPT към момента не се е появил в обявите за работа в региона на финансите в ZipRecruiter, Зигел отбелязва, че " това евентуално ще стане факт напълно скоро ".

Що се отнася до други промишлености, Хигаши чака, че чатботът ще бъде най-полезен и за хората в областта на продажбите и юридическите специалности.

В региона на продажбите ботът може да генерира текст, който симулира диалог с клиент и да редактира скриптове за позвънявания и отговори на имейли, а в юридическата може да прави изследвания за каузи, както и да автоматизира контракти и формуляри.

Винаги посочвайте ChatGPT в автобиографията си

Търсещите работа би трябвало да създадат освен това от това да посочат ChatGPT като умеене в автобиографията си, с цел да се откроят измежду другите претенденти.

" Мениджърите по наемане се интересуват по-малко от това дали употребявате ChatGPT, по-важно е какво можете да постигнете с него ", споделя Хуан Пабло Гонзалес, старши сътрудник в световната консултантска компания Korn Ferry.

Ако се чувствате удобно при потреблението на генеративен изкуствен интелект, би трябвало да изтъкнете опита си в постигането на съответни цели в работата благодарение на усъвършенствани технологии - в профила си в LinkedIn или по време на изявлението, прибавя Гонзалес.

Например, в случай че работите в областта на финансовите услуги, можете да обясните по какъв начин сте употребявали ChatGPT за " създаване на стопански модели или осъществяване на разбори на разноските и изгодите въз основа на огромни масиви от данни ", предлага Гонзалес.

Или, в случай че сте разработчик на програмен продукт, можете да споменете по какъв начин чатботът ви оказва помощ да пишете и отстранявате неточности в кода, като ви разрешава да го вършиме " с по-голяма успеваемост и акуратност ", прибавя той.

Ако желаете да подобрите уменията си в ChatGPT, има няколко курса за узаконяване и образование онлайн, от Университета на Мичиган, Coursera и други платформи за електронно образование.

В последна сметка, прибавянето на ChatGPT към листата с професионални умения демонстрира на работодателите, че сте човек, който " се вълнува да изследва нови технологии и да намира по-добри способи за работа ", споделя Гонзалес, " което е извънредно скъпо, без значение за каква работа кандидатствате ", добавя той.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР