Най-активните бойни действия в момента се водят в Хан Юнис,

...
Най-активните бойни действия в момента се водят в Хан Юнис,
Коментари Харесай

Израелската армия влиза в обкръжения Хан Юнис

Най-активните бойни дейности сега се водят в Хан Юнис, град в южната част от бранша Газа , към който израелската войска настъпи откакто краткотрайното помирение за освобождение на заложници и пандизчии изтече.

Градът е обграден от израелски танкове от изток и север, а самата израелска войска декларира, че води боеве за всяка постройка и всеки тунел . Танковете към този момент се придвижват по улица Далал - една от основните в този гъсто обитаем регион, която непосредствено води към центъра на Хан Юнис, оповестява BBC.

В събота израелската войска прикани локалните поданици незабавно да изоставен няколко от регионите на Хан Юнис, където се водят яростни боеве. В известието, оповестено в обществените мрежи, се посочваха три региона на града, а направлението за евакуация беше посочено като запад.

Не е ясно дали самите локални поданици са се срещнали с тази рекомендация, защото в огромна част от Газа всички връзки са прекратено. Освен това от няколко дни самите палестинци се оплакват, че в действителност не схващат на къде тъкмо да се изтеглят откакто израелската войска настъпи на юг.

При започване на сухопътната интервенция на ЦАХАЛ южните елементи на Газа бяха посочена като безвредното за цивилни място, където да се укрият. Операцията фактически стартира в северните елементи на анклава, откъдето и потегли самото нахлуване на Хамас над територията на Израел на 7 октомври. И сега доста от тези, които се намират в Хан Юнис в действителност са палестинци, които пристигнаха от севера.

Днес в Израел потвърдиха, че един от заложниците, 25-годишният Саар Барух, е мъртъв.

За гибелта му първо заяви управлението на кибуца, където е живял 25-годишния мъж. По-рано от Хамас упрекнаха за гибелта му самите израелски военни, заявявайки, че той е умрял по време на несполучлив опит да бъде освободен.

Израелското командване не е удостоверило подобен случай. Единствената информация бе от петък, когато бе обявено, че двама израелски бойци са били тежко ранени, при опит за избавление на пленник. Името му не бе посочено. При интервенцията са били обезвредени няколко бойци на Хамас.

Не излиза наяве дали Хамас и ЦАХАЛ приказват за една и съща интервенция.
 Израелската войска заяви, че е влезнала
Израелската войска заяви, че е влезнала " в сърцето " на Хан Юнис

Днес е най-натовареният ден от началото на сухопътната интервенция, споделят от IDF
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР