Навярно вече на всички е известно, че на почти всички

...
Навярно вече на всички е известно, че на почти всички
Коментари Харесай

Официален анонс на китайската процесорна архитектура от ново поколение и 12 nm чип за сървъри и лаптопи

Навярно към този момент на всички е известно, че на съвсем всички китайски компании са наложени от страна на Съединени американски щати, която износа в Поднебесната на всевъзможен тип технологии, които имат някакво значение за националната сигурност.

Ето за какво държавното управление на Китай взе решение независимо да развие своя лична полупроводникова промишленост. По-точно, стартира създаването и производството на комплицирани чипове, в това число SoC, които сполучливо могат да се конкурират с американските. Преди две години китайското държавно управление съобщи, че до 2025 година ще влага в своята полупроводникова индустрия съвсем немислимата сума от $1,4 трилиона . Сега този план към този момент стартира да демонстрира първите резултати.
Китайските компании за производството на процесори
Една от най-известните китайски компании в тази област е BLX IC Design Corporation, за която не се чува доста. По-известен е нейният бранд Loongson. Тази компания е основана още през 2002 година, когато не можеше да става и дума за комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР