Навсякъде вече има кметове, но не бива да има еуфория,

...
Навсякъде вече има кметове, но не бива да има еуфория,
Коментари Харесай

Добромир Живков: Очаквам ГЕРБ да потвърди участието си в правителството, но с претенции за министерска кресла

Навсякъде към този момент има кметове, само че не трябва да има еуфория, тъй като тези хора може да са спечелили вота, само че на доста места им следва да завоюват и публичното доверие. Смятам по този начин, тъй като изборната интензивност беше доста ниска, също така има несъразмерна фрагментираност на вота.

Това разяснява пред бТВ Геновева Петрова.

Започва да се случва естествено систематизиране на политическата власт освен в София, освен в Народното събрание, само че и в цялата страна, разяснява Добромир Живков.



Все още нямаме доста безапелационни сигнали за значими промени в ръководството на национални ниво. Имам поради, че по-малко или повече ръководещата формула, която имаме сега, ще се резервира. Възможно е да могат някакви дребни промени да бъдат направени в нея, само че не чакам доста значима смяна, разяснява тя.

Нови сглобки към момента не се обрисуват. Все още стои на дневен ред опцията ГЕРБ и Движение за права и свободи да неодобряват сегашния кабинет и да образуват болшинство, само че с Българска социалистическа партия наподобява малко евентуално. Най-близо до ГЕРБ стоят Възраждане, само че такава коалиция наймалко заради този русофилски детайл, заложен във Възраждане, не наподобява изключително политкоректен в сегашния миг. И по тази причина в действителност не е толкоз евентуално. Прехвърчането на искри в предизборната акция също беше за да засилва политическите сили на ГЕРБ и в този момент ми се коства, че тона ще се успокои и ГЕРБ тази седмица ще препотвърди работата в този формат, само че със поръчка евентуално на министерски кресла, разяснява той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР