Навсякъде може да ти се случи да ти откраднат портфейла

...
Навсякъде може да ти се случи да ти откраднат портфейла
Коментари Харесай

10 популярни градове, които могат да бъдат опасни за туристите

Навсякъде може да ти се случи да ти откраднат портфейла или пък да получиш неприятно хранително натрявяне. Има обаче някои известни градове, които могат да бъдат рискови за туристите и би трябвало да имаш едно на разум, когато ги посещаваш.

Ще ти разкрием някои изненадващи обстоятелства за някои от най-посещаваните и известни градове, които могат да бъдат рискови за туристите
1. Барселона, Испания
Барселона е един от най-красивите и посещавани от туристи градове в Европа. Той обаче е прочут също по този начин и като столица на джебчиите. Тук има хиляди от тях и са в действителност сръчни. След Барселона в класацията са Рим, Прага и Париж.

Повечето обири стават на основната улица “Ла Румбла”. Всъщност обаче могат да откраднат нещата ти и на плажа, в градския превоз и даже в хотелската стая. Бъди деликатен.
2. Кайро, Египет
Кайро е именит град и е в мощен контрастност с известните египетски курорти по връзки на почивката.

Първо – това е един от най-опасните градове в света за дамите.

Второ – политическата обстановка е рискова и постоянно има спорове.

И най-после – евентуално стотици хора ще се опитат да те излъгват, където и да отидеш. Най-популярният образец е, че качването на камила коства 5 $, само че слизането от нея – 50.
3. Патая, Тайланд
Яденето на открито може да бъде игра на съветска рулетка в Тайланд. Никога не знаеш, по кое време можеш да получиш хранително натравяне.

Това се случва най-често в Патая, доста замърсен, само че въпреки всичко известен измежду туристите град. Причина за натравянията нормално са морските блага, само че могат да бъдат също месото и даже салатите.

Местните ядат всичко с доста подправки, които убиват всички рискови бактерии. Туристите обаче нормално ги отбягват. В резултат на това постоянно се получават хранителни натравяния. За да си в сигурност в тази част на света, храни се като локалните.
4. Йоханесбург, Южна Африка
Южна Африка е страна със зашеметяваща природа, място, където се срещат два океана. И тук обаче си имат своите проблеми. До не толкоз от дълго време в страната господства апартейда. Това е времето, когато бялото население дискриминира чернокожите.

Сега е противоположното – белите хора са унизени, изключително в Йоханесбург. Ако си с по-светъл цвят на кожата, по-добре пътувай с кола или такси. Не забравяй също по този начин, че би трябвало да използваш такси особено за бели хора.

Ако решиш да вървиш пешком, в най-хубавия случай хората ще те зяпат по улиците. Тук доста малко хора се придвижват по този начин. Разгледай фотоси от Йоханесбург и ще забележиш, че нормално улиците са празни.
5. Неапол, Италия
Италианците споделят, че Неапол е най-италианският град. Твърди се, че там е измислена и пицата.

Градът обаче постоянно е бил рисков и има доста джебчии. Местните постоянно се движат със скутери и има възможност отнякъде да профучи някой и да ти грабне чантата, преди да схванеш какво става.

Неаполските “бизнесмени” са също много особени хора. Те могат да стартират да мият колата ти, без да си ги молил за това, след което да ти желаят пари за услугата.

Неапол също по този начин е много замърсен град.
6. Тихуана, Мексико
Тихуана се намира на гранизата сред Мексико и Съединени американски щати. Това го прави известна дестинация за доста американци, които желаят да се позабавляват в Мексико за уикенда.

В града има обаче освен радостни туристи. Тихуана е привлекателно място за доста бегълци от Съединени американски щати, а също по този начин е директен пункт за наркодилъри.

В последна сметка няма и кой знае какво да се види, с изключение на една централна улица.
7. Мумбай, Индия
Всеки екскурзиант, който стъпи в Мумбай, постоянно е заобиколен от навалица просяци. Някои от тях даже се показват за йоги или “просветени” в опитите си да измъкнат пари.

Индия също по този начин е известна с голям брой набези против дами. Освен това горещото време и мръсотията на всички места са идеални условия за хранително натравяне и други заболявания.
8. Рио де Жанейро
“Санта Тереза”, един от централните квартали в града, е доста рисков, макар че не наподобява по този начин. Тук не би трябвало да показваш скъпите си движимости, тъй като има огромна възможност да бъдат откраднати. Не е изключено да те атакуван и с нож.

Всъщност е най-добре да не вървиш в центъра на Рио през нощта. И несъмнено, не върви във фавелите (известните квартали на бедните в Бразилия) без лидер.
9. Париж, Франция
Романтичният Париж не е толкоз безвреден, колкото може би си мислиш. В града има доста джебчии, просяци и в действителност настойчиви улични търговци, които се пробват да ти проадват стоката си на много високи цени. Най-добрият метод да се оправиш с последните е въобще да не приказваш с тях.
10. Дубай, ОАЕ
Въпреки че Дубай наподобява много западно спрямо другите мюсюлмански градове, въпреки всичко не би трябвало да забравяш за дрескода, в случай че си жена. За да избегнеш втренчените погледи или даже полов тормоз (сексът отвън брака нормално е табу, тъй че задграничните дами са единственият късмет на локалните да заобиколят това правило), хвани краката и ръцете си покрити.

Като цяло избягвай да се държиш провокативно. Можеш обаче да се отпуснеш, когато си на територията на хотела – там си в цялостна сигурност.

Както виждаш, не всички места на света са 100% безвредни. Може би изключение вършат единствено Япония и скандинавските страни. Ако обаче следваш някои елементарни правила за сигурност, възможностите ти за добра отмора са доста високи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР