Навремето, когато върху ГЕРБ се стовари Апартаментгейт, през вече активния

...
Навремето, когато върху ГЕРБ се стовари Апартаментгейт, през вече активния
Коментари Харесай

Защо ГЕРБ се задържа на власт през 2020-та? Песимистичен, оптимистичен и апокалиптичен вариант

Навремето, когато върху ГЕРБ се стовари " Апартаментгейт ", през към този момент дейния герой против партията Цветан Цветанов, мнозина се чудеха: а какво ще стане в случай че има същия скандал, само че за Борисов? 
Година по-късно: Къщата в Барселона, шкафчето, револвера, митингите, джипката, ковид, великото национално заседание. И както при Цветанов будеше неразбиране по какъв начин е допустимо все пак ГЕРБ да завоюват изборите, по този начин и задържането на власт на Борисов през 2020-та провокира въпросителни. 
Най-интересното е, че през по-голямата част от времето общественото му държание водеше натам, че въпреки всичко си признава както за фотосите в спалнята, по този начин и за записите, по този начин и за еврото и револвера. В момента сме в необичайно разминаване: Борисов долу-горе си призна, а прокуратурата, че закононарушение няма. И това изобщо не е абсурд, a причинност - министър председателят има изгода от това да не отхвърля, с цел да не наподобява безразсъден, и умерено може да го направи, знаейки, че в последна сметка има задоволителна защита, с цел да го отнесе. 
Задържането му на власт може да се пояснява по няколко метода. Песимистичен, оптимистичен и апокалиптичен. 
1) Песимистичен
Въпреки митингите и свадите, гражданското общество към момента е единствено в зародиш. И до момента в който се прожектираше едната картина - с хората пред Министерски съвет, другата - на тези, които гледат с безразличие към ставащото, е останала в сянка, само че въпреки всичко е била доста по-голяма. Също: никой от опозицията не е съумял да прелее задоволително гласове към себе си и въпреки че в идващия парламент ще има нови играчи, те няма да могат да образуват държавно управление. 
2) Оптимистичен
Приемаме, че таман в годината на ковид всички са решили, че не е нужен спомагателен трус, и застъпването на политическа рецесия + здравна ще ни пристигна малко доста. Особено поради това, че изборите по този начин или другояче престоят и току-виж таман в края на март коронавирусът отслаби силата си и бъде блокиран от трета вълна поради идващите ваксини. В този сюжет министър председателят просто държи часовник с назад преброяване, който е незанимателен, защото всички схващат по какъв начин напълно скоро ще отмери края на властта му.
3) Апокалиптичен
Денят на изборите ще има извънредно ниска изборна интензивност. Заради това, че коронавирусът заплашва най-вече таман най-голямата по демография изборна група, до урните ще отидат по-малко от предстоящото, а даже предстоящото нормално е малко. Това ще придаде задоволителна мощ на общоприетия 1 милион партийно-административен избор, който както нормално ще се окаже решителен. После министър председателят ще поздрави, по бит, " мъдрият български народ " и умно ще ръководи през нови четири години, премествайки нещата от шкафчето в дрешник, тъй като ще е належащо по-голямо пространство.
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР