Навремето американският президент Роналд Рейгън помогна на Украйна да се

...
Навремето американският президент Роналд Рейгън помогна на Украйна да се
Коментари Харесай

Пенс в Киев: Навремето Рейгън ви помогна срещу комунистите. Америка отново е на ваша страна

Навремето американският президент Роналд Рейгън оказа помощ на Украйна да се пребори с комунистите. Съединени американски щати още веднъж са готови да спомагат на украинците да се бият за свободата си, тъй че да не се наложи американци да воюяват на своята лична територия.

Това разгласи някогашният вицепрезидент Майк Пенс по време на изненадваща аудиенция в Киев. Той е първият кандидат-президент от Републиканската партия на посещаване в украинската столица след началото на съветската инвазия на 24 февруари 2022 година Фаворитите за номинацията измежду консерваторите са Доналд Тръмп и Рон Десантис, които са твърдо срещу американската поддръжка за Украйна и упорстват неотложно да се реализира мир, макар че това би означавало украинците да се откажат от свои територии в интерес на агресора.

Избягвайки намерено да подлага на критика някогашния държавен глава Доналд Тръмп, Пенс се пробва да възроди позаспалото крило на неоконсерваторите в състава на Републиканската партия, за чийто основоположник е определян точно Роналд Рейгън.

" Още от дните на Роналд Рейгън американският народ постоянно е заставал до тези, които са се борили, с цел да защитят свободата си ", сподели той. " Ние го нарекохме " Доктрината Рейгън " – концепцията, че в случай че преди време сте били подготвени да се биете с комунистите във вашата страна, ние ще ви дадем средствата да го извършите, тъй че в никакъв случай да не се постанова ние да се борим с тях на наша земя.

Това е неразделна част от нещото, което унищожи Съветския съюз и направи допустимо поначало Украйна да живее свободно. Но аз имам вяра, че болшинството от републиканците и болшинството от американците към момента се придържат към тази идея за независимост ".

Предположението на Пенс е подкрепено от изследване на Ройтерс и " Ипсос ", извършено на 26 и 27 юни 2023 г. От него стана ясно, че 65% от американците (56% от републиканците) поддържат изпращането на американска военна помощ за Украйна.

" Вярвам, че Америка е водач на свободния свят ", сподели Пенс пред " Ен Би Си Нюз ". " Но идвайки тук, като частен жител – да, мога в действителност да се срещна от първа ръка с героизма на украинските бойци, които удържаха съветската войска, да видя фамилиите, чиито домове бяха обстрелвани в разгара на безсрамната и непровокирана съветска инвазия - това затвърждава решимостта ми да извърша моята част, да продължа да приканвам за мощна американска поддръжка за нашите украински другари и съдружници. "

Съветникът на украинският държавен глава Михайло Подоляк разгласи, че Пенс " изцяло ясно схваща какво е Русия ":

" Той надълбоко схваща Русия и надълбоко схваща естеството на този спор - че не става въпрос за територии, нито за някакъв бизнес, нито за нещо друго с изключение на главното... тези полезности, на които са построени Съединените щати ", сподели Подоляк, след което ги назова поименно - " независимост, конкуренция и народна власт ".

Пенс изясни визитата си в Киев с нуждата " американският народ да осъзнае напредъка, който постигнахме, и по какъв начин поддръжката за украинската войска е наш национален интерес ".

" Вярвам, че в този момент, повече от всеки път, имаме потребност от водачи в нашата страна, които да формулират смисъла на американското водачество по света. Ще оставим изборите и политиката сами да се оправят, само че за мен беше значимо да бъда тук, с цел да схвана по-добре какво е изтърпял народът на Украйна, безсмисленото принуждение, което е било осъществено при непровокираната инвазия от съветските военни, и напредъка, който е постигнал при  отблъскването на тези военни ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР