Навръх Йордановден е починал д-р Станислав Несторов, известен хирург и

...
Навръх Йордановден е починал д-р Станислав Несторов, известен хирург и
Коментари Харесай

Тъжна вест: Почина ортопедът иноватор д-р Станислав Несторов

Навръх Йордановден е умрял доктор Станислав Несторов, прочут хирург и откривател от Добрич, оповестява Про Нюз Добрич, базирайки се на негови другари.

Д-р Несторов е роден през 1949 година. Той бе хирург-ортопед с над 30-годишна процедура, работил в университетска болница. Изобретател и производител на медицински устройства, като със своя колектив от Дружество “Студио доктор Несторов” създава разнообразни ортопедични фиксатори и консумативи.

В България са патентовани 12 от тях, измежду които 7 и от международната патентна организация.

Има европейски документ за производството на ортопедичните произведения, които се изнасят и в прилежащи и други европейски страни. Отскоро медицинските произведения се оферират и на такива големи пазари като Китай и Бразилия.

Преди години доктор Несторов бе регионален координатор на Съюза на свободните демократи на Стефан Софиянски.


Д-p Станислав Несторов /вляво/ и шефът нo МБАЛ- Монтана д-p Тони Тодоров

Преди няколко години името на доктор Несторов нашумя и с това, че оперира момиче, което пострада в тежката злополука, породена от пийнал водач. Със строшен таз и с фрактура на крайници девойката бе настанена в монтанската болница.

Д-р Станислав Несторов е сложил външен фиксатор на счупения десен крайник на Елина. Устройството е изобретено от него. Вкарва се през кожата, без сечения и заменя класическите способи за лекуване на счупени кости на крайниците.

Фиксаторът на доктор Несторов е за многократна приложимост и може бъде употребена и при други пациенти след възобновяване на Елина. Той подари фиксатора, чиято цена е 2400 лева на монтанската болница. МБАЛ доктор Ст. Илиев”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР