Навръх националния празник Радио Варна ще отбележи своеобразен юбилей. За

...
Навръх националния празник Радио Варна ще отбележи своеобразен юбилей. За
Коментари Харесай

На 3 март за 60-и път Щафетна обиколка на Радио Варна

Навръх националния празник Радио Варна ще означи самобитен празник. За 60-и път екипът на медията провежда Щафетната обиколка, отдадена на 3 март.

Това е най-голямата аматьорска демонстрация в района, както и с най-дълга история. Интересен факт е, че единствено един път от 1962 година насам обиколката не се е състояла, макар че десетина спортисти са пристигнали за бягането. Причината - безумен мраз по Черноморието и заледено трасе.

През последните години Радио Варна годишно вкарва нов детайл в конкуренцията. След като през 2017 година съумя да я възвърне в първичния ѝ тип, добавяйки щафети в плуването и колоезденето, през тази в многобоя ще се включат и катерачите. Стартът в тази конкуренция ще бъде от 10 часа, в зала " Владислав " на състезателен комплекс " Черно море ". Нещо повече - клуб " Варнаклайминг " се включва със особено основана за случая катераческа щафета със личен правилник.

 Снимка: БНР

В 11.00 ч на плувен комплекс " Приморски " ще бъде даден стартът на 6-та щафета по плуване. Лекоатлетите ще започват в 12.00 ч. след формалното разкриване на проявата пред постройката на Радио Варна. Около 13.30 ч се чака стартът и за колоездачите. Тази част от Щафетата към този момент е включена и в националния календар на Българската федерация по колоездене.

В 60-годишната история на щафетната обиколка на Радио Варна ползата към нея става все по-голям. През предходната година в конкуренцията се включиха над 350 спортисти, главно дилетанти и възпитаници - спортисти. Някои от децата идват особено за надпреварата от дребните общини на Варненска област. Тази година на старта изявиха предпочитание да застанат и хора с физически проблеми, на инвалидни колички, както и трениращи канго джъмпс.

 Снимка: БНР

За кръглата годишнина на Щафетната обиколка на, отдадена на националния ни празник, са направени специфични юбилейни медали. По традиция награди ще получат и най-възрастният и най-малкият участник.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР