Навръх големия православен празник, посветен на светите братя Кирил и

...
Навръх големия православен празник, посветен на светите братя Кирил и
Коментари Харесай

Генерал Тошево с емоционално изпращане на своите абитуриенти

Навръх огромния православен празник, отдаден на светите братя Кирил и Методий, който църквата отбелязва на 11 май, Община Генерал Тошево изпрати със стилно тържество-коктейл зрелостниците от Випуск’23 на двете учебни заведения в града. За следващ път хубавата гала по сполучливото довеждане докрай на междинното обучение на учениците се организира в Историческия музей. Там младежите бяха поздравени от кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, който им пожела да бъдат постоянно усмихнати, положителни и в никакъв случай да не не помнят родния край, родното учебно заведение и бащината къща.

По време на тържеството Община Генерал Тошево награди отличените възпитаници на Випуск’23 от двете учебни заведения. Общо единадесет са младежите, които приключват с отличен триумф, награди и призови места от разнообразни надпревари и състезания междинния си курс на образование. Това са Симона Райчева и Порфирий Рагимов (първенци на випуска), Росен Костадинов, Моника Иванова и Ивет Добромирова (отличници) от СУ “Н. Вапцаров ” и Красимира Николова, Димитър Великов, Янислава Куртева, Стела Евтимова и Вяра Николова (първенци на випуска), Иван Йорданов, Полина Илиева, Теодора Щерева, Валя Димитрова, Ванеса Димитрова, Ванеса Танова, Златина Няголова, Александра Алексиева, Желязко Михайлов и Жени Димитрова (отличници) от ПГЗ “Тодор Рачински ”.

Изпращането на зрелостниците е колкото хубав, толкоз и печален празник. Емоциите на наслада и вдъхновение у випускниците и на горест от прощаването у класните ръководители и в този момент бяха затрогващи.

На тържественото събитие в музея 54 випускници бяха в центъра на този ден. Всички те бяха изпълнени с неспокойствие. Вълнение, което би трябвало да запомнят за цялостен живот и безусловно да крият в джобовете си. Вълнение, което би трябвало да заловен в шепа и в никакъв случай да не се разделят с него, тъй като човек не трябва, а и не може да живее без неспокойствие.

По време на наздравицата кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров призна, че е очарован от зрелостниците, тъй като след поредност от диалози с огромна част от тях през последните дни е схванал, че те към този момент знаят, какво желаят от живота и кои са значимите неща в него.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР