Навръх Димитровден в. Марица и Хермес медиа откриха изложба на

...
Навръх Димитровден в. Марица и Хермес медиа откриха изложба на
Коментари Харесай

Навръх Димитровден Марица откри изложба на знаковите сград...

Навръх Димитровден в. " Марица " и " Хермес медиа " откриха галерия на знаковите здания в Пловдив от предишното и през днешния ден. 26-те пана са ситуирани на Римския стадион и могат да се видят до 22 ноември.

" Нямаше по-подходящ ден от днешния за откриването на изложбата, тъй като Димитровден е празникът на строителите ", означи кметът Здравко Димитров. Той си пожела и ние, актуалните пловдивчани, да оставим почтено архитектурно завещание на идните генерации.



" Тук, на Римския стадион, ясно се вижда по какъв начин здания от разнообразни столетия - от римско време и османската империя до през днешния ден, съжителстват в неповторимата архитектура на нашия град ", уточни Руси Чернев, основен редактор на вестник " Марица ".



„ Сградите са разпределени в разнообразни категории - жилищни, офис и промишлени, търговски центрове, болнични, спортни сгради “, изброи обектите в изложбата Русана Пашова, шеф реклама на " Хермес Медиа ". Тя напомни, че през годините изложбите на вестник „ Марица “ и „ Хермес Медиа “ постоянно са насочвали вниманието на пловдивчани към значимите за града тематики – за манастирите и църквите в Пловдив и района, за донорите и емблематичните марки и за традициите в медицината.

Новата галерия на " Марица " и " Хермес медиа " " Архитектурата на модерния град " споделя за постройките на Пловдив, около които всеки от нас минава всекидневно. Те носят почерка на разнообразни столетия, имат своя културна и естетическа стойност. А в същото време оформят модерния образ на града.

И тъй като освен предишното е значимо – специфичен акцент в паната са най-хубавите образци от актуалните здания, които следват новите трендове в архитектурата. Те са съвременни, само че в това време кореспондират извънредно добре с богатото културно завещание на Пловдив. Това да съчетаеш условията на актуалното строителство с другите столетия чак до античността, е едно от най-големите провокации пред архитектите и проектантите. Те обаче дружно със строителите съумяват съвършено да изпълнят задачата и да надградят визията на Пловдив. Предприемачите в града пък сортират по този начин терените си, че да не се основава чувство за безсистемно презастрояване.

Паната от изложбата са 26. Тя може да бъде прегледана до 22 ноември. Десетки пловдивчани се стопираха да я прегледат още преди да бъде публично открита.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР