Навръх Деня на Стара Загора - 5 октомври, зоопаркът отправя

...
Навръх Деня на Стара Загора - 5 октомври, зоопаркът отправя
Коментари Харесай

Зоопаркът в Стара Загора подготвя арт ателие и Клиника за плюшени домашни любимци

Навръх Деня на Стара Загора - 5 октомври, зоопаркът насочва покана към дребни и огромни да се включат в арт ателие, оповестиха от Общината.

От 11:00 до 16:00 часа, взаимно с Красен Митков от Xenarta всяко дете ще може да нарисува своето обичано животно със спрей . Поляната до Административната постройка в зооградината ще бъде неподготвено ателие.

По мотив 4 октомври – Международния ден за отбрана на животните, в зоопарка отваря порти Клиника за домашни плюшени любимци. Атрактивното събитие ще се случи на 8 октомври - неделя, с начален час 11.00 часа.

„ Пациенти “ ще се одобряват до 13.00 часа . Всеки „ болен “ плюшен домакински другар ще бъде прегледан от екип от експерти, ще получи точна диагноза и насоки за лекуване. Децата ще схванат по какъв начин се мери пулс, кръвно, по какъв начин се употребява стетоскоп и още любопитни действия.

„ По този метод ще насочим вниманието на най-малките към това да бъдат виновни стопани на същинските си домашни любимци, да бъдат състрадателни, само че и ще подчертаваме върху опазването на околната среда , която е дом на хиляди разнообразни типове животни “, споделя в задатък ръководителят на зооградината в Стара Загора доктор Ивелина Илиева.

Само преди дни, част от екипа на Зоопарка се включи в благотворителен гроздобер, проведен от „ Menada Winery & Vineyards “ в старозагорското село Елхово.

Инициативата на компанията тази година бе в интерес на построяването на еко класна стая навън в зоопарка в града и закупуване на нов, мобилен рентгенов уред за Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести в града.

Набраното 13 тона грозде от над 200 доброволци обезпечи средствата за двете начинания. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР