Навръх Благовещение- 25- ти март, когато е рождения ден на

...
Навръх Благовещение- 25- ти март, когато е рождения ден на
Коментари Харесай

Присъждат наградата „Христо Фотев“

Навръх Благовещение- 25- ти март, когато е рождения ден на обичания на генерации бургазлии стихотворец Христо Фотев, ще бъде присъдена влиятелната премия за лирика в националния конкурс, носещ неговото име.

Той се организира на две години в родния му Бургас и през 2018- та следва шестото му издание. Организатори на поетичния конкурс „ Христо Фотев ” са Община Бургас, Министерство на културата, Съюз на българските писатели, Сдружение на българските писатели и Сдружение Бургаска писателска общественост.

„Наградата ще бъде присъдена на стиховете, които дават отговор на духа на неговата лирика, а тя е истинска“, сподели пред „Труд“ Ваньо Вълчев, който е ръководител на петчленното жури, натоварено със задачата да избере спечелилия.
Поетът Ваньо Вълчев персонално се е познавал с Христо Фотев, бил е член на журито и в предходния конкурс.

В националния конкурс за лирика са взели присъединяване общо 70 стихосбирки на създатели от цялата страна. От тях към този момент са пресяти девет. Номинирани са заглавията „АДDikted“ на Петър Чухов, „Балът на тираните“ на Пламен Дойнов, „Градина под прозореца“ на Лилия Христова, „Гетсимания“ на Маргарит Жеков, „Захранване на нощта“ на Иглика Дионисиева, „Море на живите“ на Александър Секулов, „Пропуснатият момент“ на Йорданка Белева, „Стъклария“ на Лъчезар Лозанов и „Следверие“ на Васил Славов, оповестиха от общината в морския град.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР