Наводнения заплашват Курганска област в Южна Русия и излагат на

...
Наводнения заплашват Курганска област в Южна Русия и излагат на
Коментари Харесай

Наводнения грозят десетки хиляди души в Русия

Наводнения заплашват Курганска област в Южна Русия и излагат на риск живота на над 19 000 души , оповестява " Ройтерс ".

Дни по-рано невиждано наводняване наложи евакуацията на хиляди хора и

По данни на Министерството на изключителните обстановки на Русия минимум 4000 семейства могат да бъдат наранени от бедствието. В региона са въведени изключителни ограничения.

През последните дни някои от най-тежките наводнения от десетилетия заляха редица съветски райони в Уралските планини и Сибир, както и елементи от прилежащ Казахстан, откакто третата по дължина река в Европа проби язовир.

В град Орск в региона на Оренбург гневни поданици помолиха президента Владимир Путин за помощ и се оплакаха, че местнат власт не е направила задоволително, с цел да помогне при най-тежкото наводняване в историята.
 Руската река Елшанка също е излязла от коритото си
Руската река Елшанка също е излязла от коритото си

Наводненията не стихват

Ръководителят на съветското министерство на изключителните обстановки Александър Куренков през днешния ден отлетя за региона, с цел да следи обстановката, откакто е получил предписание от Путин за това.

Куренков ще посети Курганската и Тюменската област в Урал.

" Там към този момент се подхващат превантивни ограничения, избавителните екипи са подсилени, а силите и средствата на съветското министерство на изключителните обстановки са приведени в нараснала подготвеност " , показаха от ведомството.

В петък равнището на река Урал, която извира от Уралските планини и се влива в Каспийско море, единствено за часове заради разтопена вода, пробила язовирна стена в град Орск, на 1800 км източно от Москва.
 Река Урал залива съветски райони
Река Урал залива съветски райони

Правят се имунизации против хепатит А в наводнените райони
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР