Наводнения в Долината на смъртта блокираха 1000 душиГолеми наводнения в

...
Наводнения в Долината на смъртта блокираха 1000 душиГолеми наводнения в
Коментари Харесай

Наводнения в Долината на смъртта блокираха 1000 души

Наводнения в Долината на гибелта блокираха 1000 души

Големи наводнения в Долината на гибелта в Калифорния в петък блокираха към 1000 души, затрупаха коли и затвориха всички пътища към и от народен парк, прочут като най-горещата и суха област в Северна Америка.

Това съобщи БГНЕС, цитирайки Агенция Франс Прес.

По данни на Службата на националния парк няма потърпевши, само че към 60 автомобила са затрупани под парчета.

"Безпрецедентните количества превалявания предизвикаха обилни наводнения ", се споделя в изказване на Службата на националния парк и се добавя, че "в момента към 500 гости и 500 чиновници не могат да излязат от парка ", който се намира в източната част на калифорнийската пустиня Мохаве.

Водната буря раздра сектори от асфалтирани пътища и избута контейнери за боклук в паркирани коли, което докара до конфликт на транспортните средства. Дъждът е наводнил и офиси и хотели, оповестяват от администрацията на парка.

От парковата работа прибавиха, че всички пътища, обслужващи парка, ще останат отцепени, до момента в който чиновниците не открият степента на вредите.

В региона на Фърнес Крийк в парка паднаха общо 1,46 инча (3,7 см) дъжд, което съвсем изравни предходния дневен връх от 1,47 инча. Средното годишно количество превалявания е по-малко от два инча годишно.

По-високите температури, породени от изменението на климата, значат, че атмосферата задържа повече влага, което води до повече дъждове.

Според специалисти на Организация на обединените нации по въпросите на климата, даже в случай че светът успее да ограничи стоплянето до 1,5 градуса по Целзий, в някои райони ще се усили честотата, интензивността и количеството на проливните дъждове.

Рискът от епизодични значителни превалявания се усилва с повишението на температурите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР