Наводнените карловски села са готови за безпроблемното протичане на парламентарните

...
Наводнените карловски села са готови за безпроблемното протичане на парламентарните
Коментари Харесай

Потопът отнесе секцията в Слатина, местят я в кметството

Наводнените карловски села са подготвени за безпроблемното протичане на парламентарните избори, настояват от общинската администрация. И в трите села, в които  изключителното състояние продължава, има доста положителни условия за вота. Така е във всички обитаеми места на общината, заяви секретарят на Община Карлово Стефан Стефанов.

В Богдан и Каравелово изборните секции остават там, където до момента са се провеждали избори, защото пространствата са в доста положително положение. В Богдан гласоподавателите са 748, те ще гласоподават в една секция, която се намира в Пенсионерския клуб. Той не е обиден от наводнението. До през вчерашния ден в него се съхраняваха помощите за популацията, само че през днешния ден ще бъде дефинитивно освободен, а на следващия ден ще бъде устроена изборната секция.

В Каравелово обичайно хората гласоподават в две изборни секции. Една е в ритуалната зала в кметството. Сградата е отвън региона, потърпевш от наводнението, а помещението към този момент е готово за осъществяване на изборите.

Другата изборна секция, също по традиция, се устройва в читалището. Макар постройката да бе потопена във вода, кал и тиня, вече  е разчистена, достъпът до нея е обезпечен, а самото помещение за гласоподаване е в изрядно положение. Броят на гласоподавателите в Каравелово е 1073, уточни Стефанов.

Единствено в Слатина от трите наводнени села изборната секция е преместена на друго място. Там стихията отнесе клуба, в който се устройваше гласуването на хората. Затова гласоподавателите ще отидат да гласоподават в кметството. Броят на гласоподавателите в Слатина е 738.

И в трите обитаеми места гласоподавателите ще гласоподават с машини. Вчера образованието на локалните хора по какъв начин да боравят с устройствата завърши. По към 20-тина души от Богдан, Каравелово и Слатина са пробвали по какъв начин се гласоподава с машина. 

С хартиени бюлетини ще се гласоподава в Марино поле, Куртово, Пролом, Домлян, Мраченик, Московец, където гласоподавателите са под 300 души.

Общо 20 991 души са с право на глас в Карлово, а общо в цялата общината те са 44 001. Има образувана преносима изборна секция, в която до момента са записани да  гласоподават 29 души. Предстои шефовете на МБАЛ-Карлово и СБР-Баня да пуснат заповеди за устройване на изборни секции в лечебните заведения. 17-а РИК би трябвало да утвърди тези заповеди, че там ще има изборни секции, заяви още секретарят на Община Карлово Стефан Стефанов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР